Evo tko je najbolji kad nema Blanke

Ruskinja Ana Čičerova nova je olimpijska pobjednica u skoku u vis, a njena sunarodnjakinja Marija Savinova u utrci na 800 metara na Igrama u Londonu.

11.8.2012.
22:31
VOYO logo

Čičerova je do najsjajnijeg odličja u odsustvu ozlijeđene Blanke Vlašić stigla s preskočenih 205 centimetara, istom visinom kojom je prije četiri godine u Pekingu slavila Belgijka Tia Hellebaut koja je ovdje završila peta s preskočenih 197 cm. Podsjećamo, tada je Vlašić osvojila srebro s također preskočenih 205 cm, ali iz drugog pokušaja. Čičerova je u Pekingu osvojila broncu, a ovim je zlatom najsjajnije odličje pridodala onom sa SP-a iz Daegua. Srebro je iznenađujuće osvojila Amerikanka Brigetta Barrett s osobnim rekordom od 203 cm (iz drugog pokušaja), a broncu još jedna Ruskinja Svetlana Školina također s 203 cm, ali iz trećeg pokušaja. U utrci na 800 metara za žene Savinova je trijumfirala sa rezultatom 1:56.19. Kompletirala je tako Savinova najsjajnija odličja na svim velikim natjecanjima. Prije dvije godine trijumfirala je na Europskom prvenstvu u Barceloni i SP-u u Dohi, dok je prošle godine osvojila zlato u Daeguu.

Srebro je osvojila bivša svjetska prvakinja Caster Semenya, a broncu još jedna Ruskinja Ekaterina Poistogova. U bacanju koplja za atletičare iznenađujuće je slavio 19-godišnji Keshorn Walcott iz Trinidada i Tobaga. Walcottov hitac od 84.58 metara iz druge serije bio je najdalji tijekom večeri i donio mu je zlato ispred srebrnog Ukrajinca Oleksandra Pjatnicja (84.51) i brončanog Finca Anttija Ruuskanena (84.12). Osvajač zlata iz Atene i Pekinga, Norvežanin Andreas Thorkildsen, osvojio je tek šesto mjesto hicem od 82.63 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo