javili se i nijemci / 'Odgovorni u Hrvatskoj znali su za svastiku prije utakmice, ali nisu ništa učinili'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U svojim tekstovima, novinari njemačkog Focusa pitaju se kako je moguće da simbol nacizma nije zapažen prije samog početka utakmice

14.6.2015.
13:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ni dva dana nakon skandala na kvalifikacijskoj utakmici između Hrvatske i Italije na Poljudu, buka u vezi svastike koja je osvanula na poljudskom travnjaku ne stišava se, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njenih granica. 

U nedjelju je tako opsežan članak na tu temu imao ugledni njemački list Focus.de. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojim tekstovima, njegovi se analitičari pitaju kako je moguće da simbol nacizma nije zapažen prije samog početka utakmice te navodi riječi šefa sigurnosti HNS-a Zorana Cvrka, koji je izjavio kako su odgovorni i prije samog početka utakmice znali za postojanje simbola, ali kako nisu poduzeli ništa da bi se on uklonio. 

Osim toga, navodi se i kako je Cvrk upozoravao Vladu RH zbog ignoriranja tri UEFA-ina pisma u kojima su istaknuli probleme s navijačima te apelirali na rješavanje istih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku napominju zbir svih kazni u posljednje vrijeme, uključujući izgrede u Milanu te rasističke ispade na Maksimiru na utakmici protiv Norveške. 

"Hrvatski nogometni savez dosad je zbog izgreda svojih navijača platio kazne u iznosu od 2,3 milijuna eura, a nakon posljednjeg skandala, mogu očekivati i izbacivanje iz kvalifikacija", zaključio je novinar Focusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo