NIŠTA OD POSTUPKA / Odbili 'Naš Hajduk': Dinamo i Lokomotiva nisu kartel

Image
Foto: PIXSELL

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila je u četvrtak inicijativu Udruge "Naš Hajduk", za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma temeljem propisa o zaštiti tržišnog natjecanja protiv nogometnih klubova Lokomotiva Zagreb i Dinamo.

14.3.2013.
14:31
PIXSELL
VOYO logo

AZTN je odbacio inicijativu udruge 'Naš Hajduk' jer nema uvjeta za pokretanje postupka po službenoj dužnosti pa je predmet proslijedila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Udruga "Naš Hajduk" zatražila je, 19. veljače, od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) da pokrene postupak utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma (kartela), to jest zakonom zabranjene suradnje koja nije formalizirana ugovorom između GNK Dinama i NK Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon analize dostavljene dokumentacije i utvrđenih činjenica te uvidom u europsku praksu, Agencija nije prihvatila navode iz inicijative Udruge Naš Hajduk da su NK Lokomotiva i GNK Dinamo sklopili zabranjeni sporazum o cijenama igrača koje GNK Dinamo posuđuje i plasira u Lokomotivu, odnosno cijenama igrača koji iz toga kluba prelaze u Dinamo, pod uvjetima koji nisu dostupni drugim sudionicima na mjerodavnom tržištu. Agencija nije prihvatila ni navode iz inicijative da su Lokomotiva i Dinamo sklopili zabranjeni sporazum o podjeli tržišta i zajedničkom planiranju budućih aktivnosti na tržištu.

Agencija je utvrdila da razmjena igrača između NK Lokomotive i GNK Dinama te natjecanje tih klubova u Prvoj HNL i Hrvatskom nogometnom kupu ne predstavlja narušavanje propisa o zaštiti tržišnog natjecanja. Agencija smatra da je inicijativu Udruge "Naš Hajduk" potrebno razmatrati u smislu posebnih propisa odnosno kao eventualnu povredu pravila sportskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je ocijenila da nema uvjeta za pokretanje postupka po službenoj dužnosti u smislu odredaba Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja te je odbacila inicijativu Udruge "Naš Hajduk" i ustupila je na postupanje Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa", stoji, između ostaloga, u obrazloženju odluke AZTN-a o odbacivanju inicijative Udruge "Naš Hajduk".


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike