al' iza ponoći... / Obrat na nogometnoj tržnici: De Gea minutu zakasnio s dokumentacijom i propustio vlak za Real

Image
Foto: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

De Gea je trebao postati novi golman kraljevskog kluba, a potom se saznalo da on neće put Madrida, niti će Keylor Navas na Old Trafford

1.9.2015.
7:58
Peter Byrne/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Posljednji sati ljetnog prijelaznog roka u ponedjeljak su u većini europskih zemalja umalo donijeli realizaciju transfera koji se već dva mjeseca provlačio kroz medije, a prema kojem je španjolski reprezentativni vratar David De Gea trebao prijeći iz Manchester Uniteda u Real Madrid.

Ipak, došlo je do velikog obrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni vragovi su do zadnjeg trenutka odugovlačili s prodajom, praktički do zatvaranja roka, a onda se dogodilo ono što nitko nije očekivao.

Na kraju se pokazalo kako je to bio manevar da izvuku što više novca od madridskog kluba, a na kraju su izvukli 40-ak milijuna eura, kako pišu engleski i španjolski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost De Geine odštete iznosi 30-ak milijuna eura, dok razliku novca predstavlja vrijednost jednog igrača.

Sve je do ponoći izgledalo sasvim u redu, a u prvoj minuti iza ponoći došlo je do obrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Gea je trebao postati novi golman kraljevskog kluba, a potom se saznalo da on neće put Madrida, niti će Keylor Navas na Old Trafford.

Jedan od glavnih krivaca je Navas koji je u zadnjim trenucima pokušao izmijeniti neke finese u ugovoru, a dokumentacija nije dostavljena na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još gore, Madriđani su zakasnili samo jednu minutu. U Realu su od Saveza zatražili da se rok produži još pet minuta, no bezuspješno.

"U prošlosti nema primjera da je neki transfer u Španjolskoj odobren nakon isteka roka. Moje je iskustvo da se nakon toga više ništa ne može učiniti, čak i kad je riječ o tako moćnom klubu", izjavio je Caldaza za britanski BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaravajuće je na svim razinama da su svi dovedeni u ovu situaciju nakon što se o tom transferu pričalo cijelo ljeto. Uz to, De Gea može bez odštete otići sljedeće ljeto. No, ne bih isključio mogućnost da će ipak potpisati novi ugovor s Unitedom", zaključio je španjolski menadžer.

Ovo bi moglo imati velike posljedice na United s obzirom da De Gei ugovor istječe u lipnju 2016., te bi nakon toga trebao napustiti klub i bez odštete ištetati s Old Trafforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, internet je odmah 'eksplodirao' pa je glavna 'trending' vijest na Twitteru bio (ne)slavni transfer.

Društvene mreže preplavile su fotografije na kojima se ismijava ovaj potez o kojem će se još dugo pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike