PRVOLIGAŠKI NERED / Obračun Intera i HD-a: 'Jadno je to što radi Laljak'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković odgovorio na optužbe direktora zaprešićkog Intera Branka Laljka da je klub iz Sigeta nelegalnim putem došao do prvoligaške licence.

13.6.2013.
14:00
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Perković je za RTL Danas poručio da je jadno to što Branko Laljak radi i da tako nešto nije očekivao od jednog intelektualca jer je trebao bolje pročitati pravilnike.

Podsjetimo, u Inter su odlučili prezentirati činjenice zašto je i kako Hrvatski dragovoljac nelegalnim putem dobio licencu. Direktor kluba Laljak iznio je četiri činjenice zbog kojih smatraju da su bili u pravu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Hrvatski dragovoljac nema status profesionalnog kluba jer ima ugovor sa samo jednim igračem (a po pravilniku ih mora imati s njih 50%). Potvrdu da su profesionalni klub ishodili su iz ministarstva na temelju pogrešnih podataka koje im je poslao HNS.
  2. Hrvatski dragovoljac nema žiro-račun koji mora imati po zakonu. Otvorili su jedan 17.5. (petak), licencu dobili 20.5. (ponedjeljak) da bi im porezna zbog duga isti taj račun zatvorila 23.5. (četvrtak). I na tome je ostalo.
  3. Taj dug iznosi 1.363,508 kuna i stalno raste zbog kamata
  4. Hrvatski dragovoljac je prijavio domaće utakmice igrati na Maksimiru, a zna se da na jednom stadionu smiju igrati najviše 2 kluba. Na Maksimiru su to već Dinamo i Lokomotiva.

U zaključku su u Interu rekli kako su svjesni da ništa za iduću sezonu ne mogu promijeniti, da su od jučer oni i službeno drugoligaši, a Hrvatski dragovoljac prvoligaš, no ne mogu mirno trpiti očitu nepravdu.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na sjednici Izvršnog odbora kluba sljedeći tjedan će odlučiti o odgovarajućim mjerama koje će poduzeti, ako treba i sudskim putem potražiti pravdu protiv pojedinaca iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na optužbe iz Zaprešića je odmah reagirao Ivica Perković, predsjednik HD-a, koji je u razgovoru za RTL Danas odgovorio Branku Laljku.

Na optužbe da nemaju dovoljno igrača s profesionalnim ugovorom, rekao je da ih ni ne moraju imati jer i UEFA priznaje igrača sa stipendijskim ugovorom kao profesionalnim.

Također, žiro-račun ni ne moraju imati, a može ih otvoriti 10. Ništa sporno nema u tome što im je porezna zatvorila račun, jer dug ne poriču s obzirom da su u preoblikovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni posluju preko škole nogometa i to je dozvoljeno. A situacija sa stadionom se moze razriješiti i naknadno. Ako oni srede svoj stadion na vrijeme, igrat će u Sigetu, a ako ne, prebacit će se u Kranjčevićevu s obzirom da NK Zagreb vise nije prvoligaš.

Na Laljka se Perković više ne misli osvrtati jer da je riješio to što je trebao na terenu, sada se ne bi vadio na pravdu preko zelenog stola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo