najveći hit na otoku / O sjajnom Slavenu piše i NY Times: 'Želite slomiti obranu West Hama? Trebat će vam puno sreće!'

Image
Foto: AP Images

"Iako je u klubu ostavio dubok trag, Slaven je ovog ljeta, nakon što je West Ham ostao bez trenera, bio daleko od prvog izbora", piše NY Times

26.9.2015.
14:34
AP Images
VOYO logo

Hrvatski menadžer Slaven Bilić postao je apsolutni hit na otoku, ali i šire.

Njegov je West Ham na početku sezone pokazao vrlo dopadljiv nogomet, 'čekićari' su na tri ovosezonska gostovanja uzeli devet bodova, i to ne protiv bilo kojih ekipa, već protiv engleskih teškaša Arsenala (2:1), Liverpoola (3:0) i Manchester Cityja (2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi sjajni rezultati tako su daleko odjeknuli, da je posebno mjesto našao i u sportskoj rubrici cijenjenog američkog lista New York Times

'Želite li slomiti obranu West Hama? Trebat će vam puno sreće!', naslov je članka u kojem NY Times čitateljima predstavlja karizmatičnog hrvatskog trenera i njegov londonski klub. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilić kaže da se njegova momčad bori, a i on sam zna dosta o borbama. Bio je igrač Hajduka u Hrvatskoj početkom 90-ih godina kada se ratovalo diljem Balkana i kada je Hrvatska dobila neovisnost", napisali su Amerikanci o Biliću, napomenuvši da je od 1996. do 1997. i sam branio boje kluba kojeg trenutno trenira. 

"Iako je u klubu ostavio dubok trag, on je ovog ljeta, nakon što je West Ham ostao bez trenera, bio daleko od prvog izbora. Ispred njega su navodno bili Jurgen Klopp, Carlo Ancelotti, Rafa Benitez, David Moyes, Unai Emery, Marcelo Bielsa, Frank de Boer i Cesare Prandelli, a tek je onda na red došao Bilić", navodi se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po onome što smo dosad vidjeli od West Hama, akvizicija hrvatskog stručnjaka itekako se isplatila. U idućem susretu imat će priliku nastaviti svoj impresivan niz. West Ham naime, u subotu u 16 sati, na svom terenu dočekuje Norwich City, koji se nalazi na 11. mjestu premijerligaške tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo