laskav naslov uglednog dnevnika / Novinari španjolske Marce zapanjeni: 'Sve ovlasti Modriću, s loptom izvodi što su radili Cruyff i Beckenbauer!'

"Modrićevi potezi predstavljaju lijek za teška psihička stanja Realovih igrača i navijača, on je jednostavno briljantan", napisali su novinari španjolske Marce

26.11.2015.
12:12
VOYO logo

Ugledni španjolski sportski dnevnik Marca nakon sinoćnje je pobjede Reala nad Shakhtarom iz Donetska 4-3 napisao opsežan tekst u kojem je u prvom planu ponovno bio naš Luka Modrić.

Image
slavio i atletico /

Dobra večer Hrvata u Ligi prvaka: Modrić zabio u golijadi Reala, Mandžo donio pobjedu Juventusu

Image
slavio i atletico /

Dobra večer Hrvata u Ligi prvaka: Modrić zabio u golijadi Reala, Mandžo donio pobjedu Juventusu

"Real u Lvivu nije igrao protiv Šahtara, nego protiv Barcinih 0:4 i 6:1, protiv Messijevog zaliječenog ligamenta, nasmijanog trojca MSN na ulasku u tunel Bernabeua, te protiv Piqueovog i Alvesovog likovanja..", piše Marca u uvodu teksta, a zatim se okreće hrvatskom veznjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već smo navikli na hvalospjeve španjolskih medija prema našem reprezentativcu, čak i onih koji nisu skloni Madriđanima, no jučerašnja Lukina razigranost i postignuti pogodak bili su razlog više za njihovu impresioniranost. Modrić je igrao do 67. minute, kada ga je zamijenio Nijemac Toni Kroos, a u tom trenutku rezultat je bio 4-0. Do kraja susreta Real je primio tri pogotka.

"Hrvat je primio loptu vanjskim dijelom kopačke i proslijedio je za Balea potezom koji je bio specijalnost Cryuffa ili Beckenbauera i tako omogućio Realov prvi gol, odnosno poslužio loptu asistentu za Ronalda", navodi novinar u tekstu, a zatim dodaje: "Modrićevi potezi predstavljaju lijek za teška psihička stanja Realovih igrača i navijača, on je jednostavno briljantan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi hvale s druge strane, nisu imali za 'svog' trenera, Španjolca Rafu Beniteza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači ga tretiraju kao Chelseajevi dok je bio privremeni trener tog kluba. Pokazuje da je sposoban samo staviti zavoj na Realovu tešku ranu od metka, posebno time što mu je momčad do 77. minute vodila 4:0, a na kraju bila sretna što je jedva spasila pobjedu", piše u tekstu.

Ipak, u nastavku navodi kako je u odnosu na katastrofalnu utakmicu protiv Barcelone barem prepoznao problem, a zatim se opet vraća na Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U momčadi je ostavio samo četiri igrača koji su nastupili u početnoj postavi protiv Barcelone, te je postavio u 4-4-2 i Real je tako konačno izgledao dobro i posloženo. Benitez je naučio lekciju iz El Clasica i zaigrao sa četiri veznjaka, od kojih je Modrić imao slobodne ruke. Da je toga vrijedan, pokazao je senzacionalnim proigravanjem za Balea, koje je dovelo do prvog pogotka", zaključio je u tekstu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo