Nova generacija / Novi Passat nikad atraktivniji

Image
Foto: PR fotografije

Suveren dizajn, štedljivi motori i najmodernije tehnologije obilježavaju osmu generaciju jednog od najprodavanijih modela na svijetu koji na naše tržište stiže u siječnju sljedeće godine

11.7.2014.
12:30
PR fotografije
VOYO logo

Dojmljivi Volkswagen Design Center u Potsdamu bio je savršena kulisa za svjetsku premijeru jednog od najprodavanijih modela na svijetu: novog Passata. Najuspješnije europsko poslovno vozilo debitira s novim motorima, manjom težinom i najnovijim sustavima pomoći, infotainment sustavom te komfornim sustavima i tako otapa granice među klasama.

"Ovim Passatom započinje nova era: po pitanju dizajna i proporcija, po pitanju motora i pogona, po pitanju infotainment sustava i sustava pomoći te po pitanju sigurnosti, komfora i užitka u vožnji", rekao je prof. dr. Martin Winterkorn, predsjednik uprave Volkswagen AG pred 500-tinjak gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Ova limuzina daje prave odgovore na automobilske trendove današnjice, to je premijski auto bez premijskih troškova. Ta obilježja savršeno odgovaraju najuspješnijem poslovnom vozilu Europe, koje je do 20% štedljivije, gotovo 85 kilograma lakše te na tržište izlazi sa štedljivim benzinskim i dizelskim agregatima – a biti će dostupan i u Plug-In Hybrid izvedbi.

Passat, u svim svojim verzijama, diljem svijeta pripada među najuspješnije automobile srednje klase te je s 1,1 milijuna jedinica godišnje (2013. godina) diljem svijeta najprodavanija serija Volkswagen koncerna. Kako bi osma generacija, koja je ponovno u ponudi u limuzinskoj i Variant verziji, mogla nastaviti taj uspjeh, novog Passata krasi mnoštvo inovacija: zahvaljujući najmodernijoj konstrukciji njegove su proporcije postale znatno dinamičnije (između ostaloga su to spuštena karoserija, veći međuosovinski razmak, veći kotači).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Istovremeno se koriste i najnovije tehnologije: u njih se ubrajaju Active Info Display (potpuno digitalni kombinirani instrument) i Head-up Display s mogućnošću izvlačenja i uvlačenja, ali i sustavi poput Rear Seat Entertainment sustava na bazi aplikacija za tablet, Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi i funkcijom prepoznavanja pješaka kao i ostalim svjetskim novitetima: Emergency Assist (zaustavljanje vozila u slučaju nužde), Trailer Assist (pomoć pri manevriranju s prikolicom) i sustavom pomoći u prometnoj gužvi.

Novi će Passat biti u ponudi s deset benzinskih i dizelskih turbo motora s direktnim ubrizgavanjem i u rasponu snage od 88 kW / 120 KS do 206 kW / 280 PK. Svi agregati bez iznimke ispunjavaju norme Euro 6 normu o emisiji ispušnih plinova, zbog čega je bilo moguće smanjiti potrošnju, a analogno tome i emisiju CO2 za gotovo 20%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Sve verzije su opremljene start-stop sustavom i rekuperacijom energije kočenja. Po prvi puta će za model Passat u ponudi biti Plug-In hibridni pogon (115 kW TSI benzinski motor plus 80 kW E-motor i akumulator s mogućnošću vanjskog punjenja). Sa snagom sustava od 155 kW / 211 KS on je dosada najsnažniji Plug-In hibrid marke Volkswagen, koji kao pravo vozilo s nultom emisijom prelazi do 50 kilometara na isključivo električni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo