Novo lice perjanice / Novi Citroën C3 stigao u Hrvatsku

Image
Foto: citroën

Premijerno predstavljen na salonu automobila u Ženevi, novi Citroën C3 upravo je predstavljen i na našem tržištu. Osvježeni model nastavlja uspjeh perjanice Citroëna, prodane u gotovo tri milijuna primjeraka od 2002.

8.5.2013.
13:22
citroën
VOYO logo

Isticanjem chevrona i ugradnjom dnevnih LED svjetala u odbojnik, dobio je znatno moderniji izgled prednjeg dijela dok izražajnija nova stražnja svjetla, zajedno s izdvojenim mačjim očima u donjem bočnom dijelu zaokružuju osnovne vanjske izmjene.

Zadržao je veliko vjetrobransko staklo Zénith koje osigurava najbolju vidljivost u segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kabinu krase birani i kvalitetni materijali, kao i različiti kromirani ukrasni elementi ili armaturna ploča presvučena termomaterijalom i naglašena novom uzdužnom letvicom u mat crnoj, toploj smeđoj ili sivoj boji Moondust.

Dobiva i nove presvlake usklađene s ukrasnom letvicom na armaturnoj ploči. Pozornost je posvećena i najmanjem detalju, instrumentna ploča ima bijelo pozadinsko osvjetljenje koje ističe moderan izgled i olakšava čitljivost informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: citroën

U ponudi na hrvatskom tržištu, kad je o benzincima riječ, ima nove motore PureTech, tj. novu generaciju trocilindarskih motora od 1,0 i 1,2 litre, štedljive u potrošnji i emisijama, ali živahne u vožnji. Motori VTi 68 i VTi 82 ostvaruju iznimno male vrijednosti potrošnje goriva i ispuštanja CO u rasponu od 4,3 do 4,5 l/100 km i od 99 do 104 g/km. Benzinsku ponudu upotpunjuje motor VTi 120, dostupan s ručnim i automatskim mjenjačem i paketom opreme Exclusive.

Na hrvatskom tržištu u ponudi su i tri dizelska motora (HDi 70, HDi 90, e-HDI 90), od čega jedan s mikrohibridnom tehnologijom e-HDi i najučinkovitijim sustavom Stop&Start na tržištu. Novi Citroën C3 ističe se izrazito malom potrošnjom goriva i emisijom  CO već od samo 87 g/km, koje su među najnižima u klasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: citroën

Novi C3 na hrvatskom tržištu dostupan je već od 74.900 kn s PDV-om. U ponudi je s tri paketa opreme, Attraction, Seduction i Exclusive.

Za hrvatsko tržište osmišljena je i atraktivna specijalna serija Selection, s vrlo bogatom serijskom opremom, čija je početna cijena 83.900 kn s PDV-om za verziju s PureTech motorom VTi od 82 ks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo