Privlačnija i funkcionalnija / Nova Opel Meriva

Image
Foto: opel

Osim svojom jedinstvenom fleksibilnošću Opelov mali jednovolumen sada se izdvaja i osvježenim, strožim dizajnom te cijelim nizom revolucionarnih tehnologija koje dodatno unaprjeđuju njegovu udobnost i učinkovitost.

23.2.2014.
11:13
opel
VOYO logo

Mali jednovolumen sada se izdvaja i osvježenim, strožim dizajnom te cijelim nizom revolucionarnih tehnologija koje dodatno unaprjeđuju njegovu udobnost i učinkovitost. Izvana, nova prednja maska s još više kroma i kromiranim detaljima oko svjetala za maglu definiraju novi izgled prednjeg kraja. Masku uokviruju novodizajnirana prednja svjetla u obliku orlova oka.

Svjetla za dnevnu vožnju sada dolaze s LED tehnologijom što im daje oštar i futuristički izgled. Sa strana se nalazi nova elegantna letvica koja naglašava valovit dizajn stražnjeg prozora i nudi dodatnu vidljivost djeci na stražnjoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valoviti dizajn stražnjeg stakla uz središnje pozicionirane kvakama na vratima integralni su i najprepoznatljiviji dijelovi inovativnih FlexDoors vrata sa stražnjim šarkama, koja omogućuju lak ulazak u vozilo. Dinamičan i elegantan karakter stražnjeg dijela dobio je dodatan dašak stila zahvaljujući štedljivim LED svjetlima novog dizajna.

Image
Foto: opel

Meriva dolazi s novom ponudom benzinskih, LPG i dizelskih motora već usklađenih s budućim emisijskim standardom Euro 6 koji će stupiti na snagu u rujnu 2015, uključujući novu generaciju motora 1.6 CDTI, najtiših i najučinkovitijih u klasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva verzija motora 1.6 CDTI, koji će zamijeniti 1.3 i 1.7 CDTI dizelske motore, nudi 100 kW/136 KS i troši samo 4,4 l/100 km te pritom emitira 116 g/km ugljikova dioksida. To je 10-postotno poboljšanje učinkovitosti u odnosu na prethodni 1.7 CDTI s 96 kW/130 KS (koji je trošio 4,9 litara i emitirao 129 grama).

To je moguće prvenstveno zahvaljujući inženjerskim poboljšanjima uz koja 1.6 CDTI ima najniže trenje u svojoj klasi motora između 1500 i 2500 okretaja u minuti. Novi 1.6 CDTI razvija 320 Nm maksimalnog okretnog momenta (što je 7% više u odnosu na prethodni 1.7 CDTI) pri 2000 okretaja u minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnje izvedbe ovog motora biti će predstavljene u bliskoj budućnosti. Dvije najavljene izvedbe imaju istu snagu od 81 kW/ 110 KS, no jedna od njih posebno će isticati niskom potrošnjom goriva od samo 3,8 litara na 100 km te emisijom CO2 od svega 99 g/km. Time će Meriva biti prvi benzinski ili dizelski jednovolumen s emisijom manjom od 100 g.

Novi mjenjači omogućuju lakše i preciznije mijenjanje stupnjeva prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: opel

Krasi je i nova generacija informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink koja omogućuje jednostavnu integraciju pametnog telefona u vozilo. Veliki zaslon u boji visoke razlučivosti dijagonale sedam inča novo je sučelje prema grafici sustava IntelliLink koje olakšava čitanje i čini upravljanje bržim i jednostavnijim. Sustav nudi mogućnost hands-free povezivanja putem Bluetootha i streaming zvuka te dodatnu mogućnost povezivanja putem USB-a.

Radi povećanja dojma prostornosti iznad prvog se i drugog reda sjedala proteže panoramski krovni prozor. Za osobito sunčanih dana bit će koristan električni štitnik, a za povećanje udobnosti tijekom hladnih zimskih dana Meriva može biti opremljena grijanim prednjim sjedalima i upravljačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba dodati i kako je novo izvješće TÜV-a za 2014., objavljeno u prosincu 2013. nakon pregleda gotovo osam milijuna rabljenih automobila svih vrsta i marki, pokazalo kako je Opel Meriva automobil s najmanjim brojem kvarova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo