NOVA MEDALJA / Filip Ude usprkos padu opet na postolju

Hrvatski gimnasticar Filip Ude osvojio je jos jednu broncanu medalju na Test Eventu za Europske olimpijske igre u glavnom gradu Azerbajdzana u Bakuu.

6.3.2015.
14:03
VOYO logo

Nakon sto je u srijedu dosao do visebojske broncu i to dvije i pol godine od posljednjeg izvodenja viseboja, Ude je danas uzeo i broncu na svojoj najjacoj spravi, konju s hvataljkama, na kojoj je aktualni viceprvak svijeta.

Ude je do bronce dosao s padom na 'ruskim kolima' gdje je ovaj element napravio D, a ne E tezine, zavrtio ih dva, a ne tri puta i pritom pao. No svejedno je za start od 6.6 dobio 14.700 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Filip dobar i s padom, najbolje govori podatak da su zlatni Azerbajdzanac Oleg Stepko (14.933) i njegov srebrni sunarodnjak Petro Pahnjuk (14.833) dobili za nijansu vece ocjene, a odradili su vjezbe bez pada. Uz to, Filip je prvi put napravio saskok E tezine s kojim mu se vjezba penje na startnu ocjenu od 7.1, a s njom je konkurentan za zlata na svim najvecim gimnastickim natjecanjima.

"Ocekivali smo ovakav nastup s obzirom da se nakon viseboja ispraznio i fizicki i mentalno. Jos je natjecanje pocelo rano ujutro, u 9 sati, a imali smo samo dan odmora izmedu viseboja i ovog pojedinacnog finala. Primarni zadatak ovdje bila je provjera viseboja za kojeg je potrebna posebna priprema, pa nije bilo vremena trenirati samo konja", rekao je Marijo Vukoja, jedan od Filipovih trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada cemo odraditi jos jedno visebojsko natjecanje u Francuskoj ligi cime cemo zavrsiti s visebojskim testovima u ovoj polusezoni. A onda nam ostaje nesto manje od mjesec dana rada samo na vjezbi na konju za Europsko prvenstvo u Montpellieru. Definitivno je bila dobra odluka sto smo tako rano krenuli s visebojom jer na jesen ce na Svjetskom prvenstvom u Glasgowu koje je kvalifikacijsko za OI u Riju, u kvalifikacijama morati raditi i viseboj i vjezbu na konju iz 6.7. Za to ce morati biti jos spremniji nego sada, no pokazao je da je na jako dobrom putu", dodao je Vukoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo