ČETVRTFINALE DAVIS CUPA / Nole "slomio" Ljubu i Srbiji osigurao prvi bod

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je prvi set dobio u pripetavanju 7:6(3), sljedeća dva seta je srpski tenisač dobio glatko 6:4, 6:1.

9.7.2010.
14:49
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Novak Đoković u tri seta, 7:6 (3), 6:4, 6:1, pobijedio našeg Ivana Ljubičića, Srbija je povela 1:0 u četvrtfinalnom dvoboju Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u splitskoj Spaladium Areni.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i šesta pobjeda srpskog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je daleko bolje otvorio meč. Nakon što je osvojio prvi gem, već u drugoj igri je oduzeo Ljubičićev servis, a potom mirno odservirao za 3:0. Činilo se kako će drugi tenisač svijeta lako doći do prvog seta. Međutim, Ljubičić se pribrao, opustio ruku i počeo igrati daleko bolje. Izgubljeni servis je vratio u devetoj igri iskoristivši treću break loptu i set je otišao u trinaestu igru. Nažalost, Ljubičić je već na startu izgubio dva servisa, što je Đoković znalački sačuvao do kraja.

U drugom setu gledali smo izjednačenu igru do rezultata 4:4. Ljubičić je imao jednu break loptu u petom gemu, no nije ju uspio realizirati. Nažalost, u devetoj igri hrvatski tenisač je izgubio servis i Đoković je poveo 5:4, a potom mirno priveo set kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je već na samom otvaranju trećeg seta imao novu break loptu, no Ljubičić je spasio servis. No, u trećem gemu nije uspio i Đoković je vrlo rano došao do oduzetog servisa. Kada je u petom gemu još jednom oduzeo Ljubičićev servis priča je bila završena. Đoković je na koncu treći set dobio rezultatom 6:1.

U drugom susretu sastaju se prvi hrvatski reket Marin Čilić i Viktor Troicki. Čilić i Troicki su igrali četiri puta međusobno, a sva četri puta je slavio najbolji hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo