POSTOJI POVEZNICA / Što će Boban reći kad ovo vidi? Zbog novog trenera Manchestera legenda Vatrenih navodno je dobila otkaz

Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia

Rangnick se spominjao prošle godine kao potencijalni trener Milana

29.11.2021.
14:05
Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia
VOYO logo

Manchester United imenovao je njemačkog nogometnog stručnjaka Ralfa Rangnicka (63) kao privremenog trenera do kraja sezone, a nakon toga će dvije godine nastaviti u raditi u Unitedu u savjetničkoj ulozi. Rangnickovo imenovanje uslijedilo je osam dana nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

Rangnick je jako cijenjen trener u Europi i u Njemačkoj i Austriji je napravio sjajne stvari s Red Bull Leipzigom i Red Bull Salzburgom. Također, on je puno više od trenera i imao je u navedenim klubovima i upravljačku rolu. Stigao je u Manchester iz ruskog Lokomotiva, gdje je obnašao dužnost tehničkog direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MNOGIMA JE PROMAKNULO /

Pogledajte samo u čijem je društvu Zlatko Dalić pratio utakmicu Hrvatske i Slovenije

Image
MNOGIMA JE PROMAKNULO /

Pogledajte samo u čijem je društvu Zlatko Dalić pratio utakmicu Hrvatske i Slovenije

Rangnick se spominjao prošle godine kao potencijalni trener Milana, a kada su se pojavile te glasine legendarni Hrvat Zvonimir Boban, tadašnji sportski direktor Milana, dao je intervju za Gazzettu dello Sport i sasuo paljbu po izvršnom direktoru Milana Ivanu Gazidisu te ga je optužio da radi njemu i drugom direktoru te klupskoj legendi Paolu Maldiniju iza leđa, zbog čega je u konačnici dobio otkaz.

Pokazalo se ovo kao velika greška jer Rangnick nikad nije ni došao u Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata karijera

Rangnick je počeo trenersku karijeru 80-tih i zagovornik je tzv. gegenpressing nogometa, odnosno presinga što bliže protivničkom golu, te presinga na protivnika čim se izgubi lopta.  

"Ralf je jedan od najcjenjenijih trenera i inovatora u europskom nogometu", kazao je sportski direktor Manchester Uniteda John Murtough.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Doveo je Hoffenheim u Bundesligu, sa Schalkeom je 2011. osvojio njemački kup, u dva navrata bio je trener Leipziga, a najviše je uspjeha ostvario kako direktor nogometa u Leipzigu. U toj ulozi pomogao je  klubu da od četvrtoligaša dođe do natjecanja u Ligi prvaka.

 "Uzbuđen sam što dolazim u United i moj je fokus da ova sezona bude uspješna. U ekipi ima puno talenta, te balansa između mlađih i starijih igrača. Sve svoje snage usmjerit ću ka tome da igrači ispune svoj potencijal, ali i momčadski, što je još važnije. Nakon ovih šest mjeseci, veselim se da ću raditi kao savjetnik na tome da klub ispuni svoje dugoročne ciljeve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo