Zvone Boban presudio Sammiru: 'Daleko je on od spremnog igrača!'

20.6.2014.
14:48
VOYO logo

"Osim sigurne Olićeve egzekucije, nakon sjajnog Perišićeva pasa, malo smo toga vidjeli u prvom poluvremenu. Prelako je Kamerun stvarao višak u sredini terena nakon čega su bez kreativnog igrača te pravog strijelca djelovali izgubljeno te su bez nogometne logike propadali svi njihovi pokušaji da nas iznenade. Neigranje Eto'oa za njih je preveliki hendikep. Ne odvajaju bitno od nebitnoga, ne prepoznaju igru. Vjerojatno je takva sterilnost i bezidejnost afričke momčadi utjecala na našu "laku" izvedbu. Zreli igrači, a naši to jesu, osjete vrlo brzo snagu ili slabost protivnika.

I taktički je taj prividni rizik bio predviđen. Kovač je Olića gurnuo bliže Mandžukiću, a sa Sammirom (koji je daleko od spremnog igrača) izgubili smo kompaktnost u sredini terena i nismo djelovali čvrsto kao u prvoj utakmici. U tom osrednjem prvom dijelu, Modrić je bio premalo u igri, dok je Rakitić odrađivao rolu za koju nije najbolji glumac", napisao je Zvone Boban u kolumni za Sportske novosti i odredio ključni trenutak utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se promijenilo nakon Songova isključenja, a pogotovo nakon drugoga gola. Modrić je počeo igrati kao Modrić, Rakitić kao Rakitić, Kamerun se potpuno pogubio. Hrvatska je mogla zabiti još puno, ali umor u završnici i neupitna pobjeda, spasili su Kamerunce od rezultatskog masakra", ocjena je našeg legendarnog nogometaša.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvale su stigle na račun brojnih igrača.

"Na prvom mjestu je Perišić koji nas iznenađuje iz utakmice u utakmicu, igrajući kompletan nogomet na vrhunskoj razini. Spreman, konkretan i napokon siguran u sebe i svoj talent, Perišić je bio naš najbolji igrač. Asist za Olića je briljantni altruizam... Gol je portret njegove samouvjerenosti, znanja i fizičke moći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I neumorni Ivica Olić ga je impresionirao...

"Olić je već protiv Brazila dokazao da "nije čovjek", ali se na trenutke gubio i dosta griješio. Kada igraš u iberturaži, to je sasvim prirodno. U Manausu je bio sjajan. Pomagao je Pranjiću, pomogao je Mandžukiću, zabio je i nije uopće griješio. Bio je smireniji i precizniji, što se najbolje vidjelo kod njegova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pale su tu i pohvale Mandžukiću, a 'stradao' je samo Sammir, koji, po svemu sudeći, ne bi smio u 'rat protiv Meksika', barem ne u prvih 11.

"Sammir je, kako sam već napisao, daleko od pravog Sammira. bez obzira na trud i ozbiljnost. Znanje nikad nije bilo upitno. Da mu nedostaje ritma i brzine, vidjelo se pogotovo u prvom poluvremenu. Na Kovaču je da procijeni kada i na kakav način ga treba koristiti. On je dobra solucija kada ritam utakmice uđe u drugu brzinu. S Meksikom će se igrati u četvrtoj ili petoj najmanje 60-70 minuta",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu kolumnu možete pročitati OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo