ZVEZDA POBJEDOM OSIGURALA RAST KOEFICIJENTA, ALI DINAMO IM JE IPAK PREDALEKO: / Evo kako mogu prestići rivale

Image
Foto: AFP

Neočekivano dobri rezultati klubova iz regije donijeli su promjene na ljestvici koeficijenata

7.11.2018.
11:21
AFP
VOYO logo

Fantastičan posao odradila je Crvena Zvezda tijekom ljeta i samim plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka značajno popravila klupski koeficijent. Prije samo nekoliko sezona pisalo se o tome kako očajno stoji bivši prvak Europe na listi klupskih koeficijenata, ali se situacija dramatično popravila u korist crveno-belih.

Plasman u grupnu fazu Lige prvaka donio je Crvenoj Zvezdi četiri boda, a remi s Napolijem još jedan. Pobjedom nad Liverpulom crveno-beli su na svoj konto dodali još dva boda i trenutno su na sedam osvojenih što je za jedan manje od prošlosezonskog učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Za vratom rivalu

Crvena zvezda je tako stigla do brojke od 16.750 bodova i s tim koeficijentom ušla bi u kvalifikacije za europska natjecanja u sljedećoj sezoni kada bi ovog trenutka završila sudjelovanje u Europi. Sa takvim učinkom Zvezda na pretpostavljenoj listi zauzima 79. mjesto i diše za vratom Partizanu koji je 76. s 18 bodova.

Još jedna pobjeda u Ligi prvaka značila bi da Zvezda preskače Partizan i Maribor na listi klupskih koeficijenata, ali bi svakako ostala iza Dinama koji bilježi sjajne rezultate u Europa ligi ove sezone i trenutno je najbolje rangirani tim sa prostora bivše SFRJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo