'Strašno mi je, šokirala me je ova vijest...'

Vijest o smrti bivšeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića posebno je pogodila njegovog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Zorislava Srebrića, koji je u izjavi za Sportski.

23.9.2013.
10:40
VOYO logo

Dugogodišnji najbliži suradnik i veliki prijatelj Vlatka MarkovićaZorislav Srebrić bio je potresen kad je čuo vijest...

"Strašno mi je teško, šokirala me je ova vijest, tim više što sam ga posjećivao u bolnici. Naše poznanstvo traje još je od 1959. godine. Bio sam pionir Dinama kad je on došao u prvu momčad. Kako smo se onda svi družili, tako sam ga i upoznao. Bio je izvanredan nogometaš, ali i čovjek koji je plijenio šarmom. Došao je i do reprezentacije Jugoslavije, što u ono vrijeme nije bilo lako, a bio je i član najbolje jedanaestorice u Čileu 1962., gdje je Jugoslavija osvojila četvrto mjesto", ispričao nam je Srebrić drhtavim glasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73-godišnji Srebrić je od osamostaljenja Hrvatske djelatnik Hrvatskog nogometnog saveza, njegov prvi 'vojnik'.

"Ništa manje uspješan trag nije ostavio ni kao trener, pogotovo je bio cijenjen u Francuskoj, a od francuske države bio je za to i odlikovan. Naposljetku, postao je i nogometni funkcionar s jasnom vizijom kako postaviti hrvatski nogomet u globalnom nogometnom svijetu. Tu smo bili nerazdvojni, obojica smo pripadali hrvatskom nogometu svaki na svoj način. Kao da je otišao i dio mene, izuzetno mi je teško", izjavio je Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tužne vijesti o smrti Vlatka Markovića, na službenoj stranici HNS oglasio se i aktualni predsjednik Davor Šuker.

"Hrvatski nogomet izgubio je jednog od najboljih i najvažnijih nogometnih djelatnika u svojoj povijesti. Bila mi je čast poznavati Vlatka i s njim surađivati, a suvišno je uopće nabrajati čime je sve zadužio Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne obitelji, izražavam duboku sućut obitelji Vlatka Markovića zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Naše misli su s Vama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srca Vaš,

Davor Šuker"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo