Ružne scene u Maksimiru: Dinamu prijetila prava katastrofa?

Verbalni obračun BBB-a s vodstvom kluba u utorak navečer dobio je novi nastavak. Prvi put je zbog uvreda ispražnjen dio tribine.

31.7.2013.
9:17
VOYO logo

'Pažnja, pažnja, ovo je važna obavijest policije. Upozoravaju se gledatelji na sjevernoj tribini neka prestanu s protupravnim ponašanjem, jer će u protivnom biti udaljeni s tribine', desetak puta je upozorio službeni spiker na Maksimiru.

Navijači ga nisu htjeli poslušati, te su nastavili skandirati protiv Zdravka Mamića i njegovog brata. Već puno puta skandirano: "Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje", odjekivalo je stadionom, ali samo do sredine drugog poluvremena, kad je policija ispraznila dio sjeverne tribine. Prema riječima očevidaca, dobar dio tih navijača policija je zadržala nakon odlaska s tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi sportski direktor Zoran Mamić, Dinamu je prijetila "katastrofa", odnosno prekid utakmice.

"Htjeli su prekinuti utakmicu. Ništa, kumili smo ih, molili, pa na kraju nisu", poručio je Mamić o događajima s delegatom utakmice u izjavi za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav teatar apsurda, Mamiće vrijeđaju, predstavnici UEFA-e su očito ekspresno naučili hrvatski, te Mamići moraju "moliti" delegata da ne kazne klub zbog istih uvreda.

"30. srpnja od 20,45 do 22,35 sati u Maksimiru je odigrana međunarodna nogometna utakmica između GNK Dinamo i FC Sheriff, na kojoj je bilo nazočno oko 10.000 posjetitelja. Tijekom odigravanja utakmice, nakon što je skupina navijača na sjevernoj tribini više puta upozorena na protupravno ponašanje, zbog oglušivanja na upozorenja, u 66. minuti ispražnjen je dio tribine, zbog čega je pod nadzorom policijskih službenika bilo oko 300 navijača, koji su nakon popisivanja i snimanja pušteni. U službene prostorije privedeno je ukupno 67 osoba (od čega 59 zbog neposjedovanja dokumenata, dok je u vezi s ostalim popisanim i snimljenim navijačima kriminalističko istraživanje u tijeku zbog utvrđivanja eventualne kaznene, odnosno prekršajne odgovornosti)", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo