Nisu bili posebno uvjerljivi / Zoran Mamić i Al Ain kroz rulet jedanaesteraca do četvrtfinala klupskog svjetskog prvenstva

Image
Foto: AP Images

Al Ain je stekao pravo nastupa na prvenstvu kao prvak države domaćina, dok su Novozelanđani stigli kao prvaci Oceanije

12.12.2018.
20:30
AP Images
VOYO logo

Hrvatski nogometni stručnjak Zoran Mamić, koji vodi Al Ain plasirao se u četvrtfinale klupskog svjetskog prvenstva koje se ove godine održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon što je Al Ain u pretkolu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio novozelandski Team Wellington.

Utakmica je završila rezultatom 3-3, a prilikom izvođenja jedanaesteraca Al Ain je slavio sa 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Ain je stekao pravo nastupa na prvenstvu kao prvak države domaćina, dok su Novozelanđani stigli kao prvaci Oceanije.

Premda je Mamićeva momčad slovila kao favorit, Team Wellington je već u prvom poluvremenu poveo sa 3-0 golovima Argentinca Maria Barcije (11), Aarona Claphama (15) i Novozelanđanina hrvatskog porijekla Marija Ilicha (44). Bila su to jedina tri udarca Novozelanđana u okvir gola tijekom 90 minuta igre i sva tri su završila iza leđa Khalida Eise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Ain je smanjio u posljednjim trenucima prvog dijela golom Japanca Tsukasa Shiotanija, a u 49. minuti je bivši igrač zagrebačkog Dinama Tongo Doumbia zabio za 2-3 i tako vratio domaćine u život. U nastavku susreta Al Ain je lovio izjednačenje i u 85. minuti Šveđanin Marcus Berg je zabio za 3-3.

Kako u produžecima nije bilo golova pitanje pobjednika je razriješeno udarcima s bijele točke. Kod domaćina uspješni su bili Diaky, Elshahat, Shiotani i Caio, dok je Berg bio neprecizan, dok su za Team Wellington zabili Allen, Iliich i Watson, a promašili su Kilkolly i Gulley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Ain će u četvrtfinalu igrati protiv afričkog prvaka Esperance iz Tunisa, a pobjednika tog dvoboja u polufinalu čeka prvak Južne Amerike River Plate.

U drugom četvrtfinalu igrati meksička Chivas Guadalajara i pobjednik azijske Lige prvaka japanski Kashima Antlers, a nagrada za pobjednika je susret s Real Madridom 19. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica za treće mjesto i finale su 22. prosinca u Abu Dhabiju.

Real je naslove svjetskog klupskog prvaka u ovom formatu osvajao 2014., 2016. i 2017. godine, a zadnjih pet izdanja pripala su europskom prvaku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo