ZNATE LI UOPĆE ZAŠTO SU KRANJČARA ZVALI CICO? / Iza ovog legendarnog nadimka krije se zaista posebna priča

Image

Zanimljivo je kako zaista malo tko zna kako je Kranjčar zaradio svoj sada već kultni nadimak Cico

1.3.2021.
21:59
VOYO logo

U Zagrebu je u ponedjeljak u 65. godini nakon dugotrajne borbe s bolešću preminuo Zlatko Kranjčar, bivši nogometaš Dinama i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Prema prvim informacija, Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gdje je i umro u KB Merkur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dinamo je odigrao 261 utakmicu, a 1981./82. osvojio naslov prvaka. Igrao je i za bečki Rapid, Sankt Pölten i SV Wienerfeld u kojem je 1992. godine objavio završetak karijere. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije bio je od 2004. do 2006. godine.

Image
Image

20.07.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, 2. pretkolo, 2. utakmica, GNK Dinamo - FK Vardar. Trener Dinama Zlatko Kranjcar. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Za Kranjčarom danas tuguje cijela Hrvatska pa čak i susjedne zemlje u kojima je legendarni Cico ostavio dubok trag, poput Austrije i Crne Gore. Svi se danas opraštaju od velikana hrvatskog nogometa, ali zanimljivo je kako zaista malo tko zna kako je Kranjčar zaradio svoj sada već kultni nadimak Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom je prilikom u razgovoru za Gloriju Cico otkrio kako mu je taj nadimak dala majka. Kranjčar je, kao dijete, jako volio cuclati dudu.

"Do pete godine nisam se mogao odviknuti od dude, pa mi je majka Ana dala taj nadimak", rekao je još tamo 2004. godine godine Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo