ZNA SE TKO JE BROJ 1: / Modrić bez konkurencije među hrvatskim nogometašima, peti put najbolji

Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić dobitnik je Večernjakove nagrade Nogometaš godine Darko Draženović za 2016. godinu.

10.1.2017.
19:11
AFP, JORGE GUERRERO
VOYO logo

Stipe Pletikosa, Milivoj Bračun, Slavko Ištvanić, Robert Jarni, Džemal Mustedanagić, Krunoslav Jurčić, Jerko Leko, Nenad Bjelica, Alen Peternac, Mladen Petrić i Igor Budan nisu dvojili oko izbora najboljeg hrvatskog nogometaša pa se po tek drugi put u 45 godina dogodilo da je pobjednik slavio s maksimalnim brojem bodova. Isto je pošlo za rukom Dadi Prši 2003. godine, javlja Večernji list koji je Modriću i uručio nagradu.

"O, jako dobro poznajem ovaj prelijepi trofej, primam ga već peti put. Večernjakova nagrada ima vrlo posebno mjesto u mom srcu, zato što je to bila prva velika nagrada koju sam dobio, tamo još 2007. godine. Teško sam tada mogao predvidjeti da ću ih osvojiti pet", kazao je Modrić primajući novo priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno hvala žiriju koji je glasao za mene, to su sve veliki bivši igrači, pa je nagrada tim vrednija za mene. A što se tiče rekordnih 110 bodova, naravno da sam ponosan zbog toga. Super je što smo dva Zadranina rekorderi. Dado je bio veliki igrač, bio je fenomenalan i kao igrač i kao osoba, šteta što nismo više igrali zajedno", dodao je Modrić koji je još samo jednu ovu nagradu udaljen od rekordera Davora Šukera koji je isti ovaj trofej primao u šest navrata.

"Bilo bi lijepo dostići ga i prestići, imam još dosta godina, osjećam da mogu još dosta godina igrati na vrhunskoj razini. Iako, ja se ne opterećujem rekordima, nisu mi presudni", zaključio je Modrić kojeg je i Međunarodna nogometna federacija nagradila uvrštenjem u idealnu momčad godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo