Gledajte na RTL.hr /

Zlatko Dalić objavio vrlo zanimljiv popis reprezentativaca: 'Modrić, Brozović i Kovačić neće igrati sve utakmice'

Image

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 30. svibnja i u glavnom gradu trenirat će do 2. lipnja, kad putuje u Osijek gdje je 3. lipnja dvoboj s Austrijom. Sve utakmice u ovom ciklusu počinju u 20.45.

16.5.2022.
10:49
VOYO logo

UŽIVO

"Petar Musa Zabio je 11, 12 golova, radi transfer u veliki klub. On je klasični napadač i bit će dobra prilika da ga vidimo. Zaslužio je šansu i sve će ovisiti o njemu. Želimo ga pogledati i vidjeti. OK je to u klubu, ali reprezentacija je nešto drugo, kvalitetnije", veli izbornik.

"Žao mi je zbog Vrsaljka, propustio je i zadnju akciju. Ozljeda nije takve prirode da bi trebao dugo pauzirati, ali će svakako doći, barem će biti zadnje dvije utakmice tu. Juranović je zadnja tri tjedna ozlijeđen. Oporavio se, ali imamo na popisu Stanišića i Erlića koji može popuniti tu poziciju, a ako igramo s trojicom, to može igrati i Brekalo. Problem je s desnim bokom. Imamo tu ne baš idealna rješenja, ali pričuve imamo", izjavio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je Igor Bišćan kratko komentirao dolazak još jednog igrača koji je stasao u Njemačkoj, Igora Matanovića.

"Ići ćemo na sve pobjede"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uložili smo veliki napor da se Igor Matanović dovede u Hrvatsku. On je bio jedan od glavnih igrača iz U-19 reprezentacije Njemačke. Zlatko je tu odigrao možda i ključnu ulogu, na njegovu intervenciju uspjeli smo to prelomiti na našu stranu i treba mu biti zahvalan. Dugo smo radili na tome, njegov sam veliki navijač i mislim da bi trebao biti velika snaga hrvatske reprezentacije. Ima pravo nastupa za U-21 i u idućem ciklusu. Igra na visokoj razini, on je visok i brz i dobili smo ozbiljnog igrača", rekao je Bišćan, a Dalić se onda nadovezao.

"Ići ćemo na sve pobjede, to je želja, čekaju nas teške utakmice, neće biti puno kalkulacija, određivat će trenutna situacija. Neće Modrić, Brozović i Kovačić igrati sve četiri utakmice, bit će nezgodno jer će ići tjedan dana na odmor i postoji opasnost zbog ozljeda. Po meni moramo na prvoj utakmici staviti najjače igrače i probat dobiti, to nam je najvažnija utakmica", rekao je Dalić.

"Treba paziti na atmosferu"

"Nije lako igračima, igraš 70 utakmica pa se vraćaš u reprezentaciju, pogotovo za iskusnije igrače koji igraju Ligu prvaka i prvenstvo, treba vidjeti u kakvom su stanju. Nema sumnje želi li netko doći, samo treba vidjeti kako ćemo to ostvariti. A trebamo paziti i na atmosferu da netko ne bi došao, to ni dosad nije bio slučaj. A kroz tih 10 dana složit ćemo najbolje moguće", rekao je izbornik.

"U vezi smo dodali Sučića koji će isto kao i Šutalo biti s mladima pa doći nama. U fazi napada novi je Petar Musa, zabija golove i igra sjajno. Musa prelazi u veliki klub, pratili smo ga, napredovao je u posljednje vrijeme i ovo je prilika da ga vidimo u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je popis povećao zbog većeg broja utakmica u ovom ciklusu. "Čekaju nas četiri utakmice u kojima trebamo ostvariti cilj u Ligi nacija. Nezgodno je jer je kraj sezone, dečki će doći nakon sedam, osam dana odmora i četiri su utakmice, što je puno. Zato smo proširili popis i tu ću trebati kalkulirati."

Image

Zlatko Dalić: "Prvo da čestitam Dinamu na titulu, igračima, trenerima i navijačima. Ivušić i Livaković su konstanta, a novi vratar je Labrović. Grbića čekamo, a Kalinić u dogovoru sa mnom preskače ovu akciju", rekao je Dalić o golmanima pa se osvrnuo na braniče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Desni bok imamo Juranovića i Vrsaljka, Šime je opet malo ozlijeđen. Nadam se da će biti OK, hoćemo da se on vrati u reprezentaciju. Juranović će biti u redu do popisa. Novi stoper je Erlić, dobar je, dugo smo ga pratili i treba nam. Na lijevom boku smo možda i najkvalitetniji. Sosa i Barišić obojica igraju jako dobro. Lovren ne može, tu smo stavili još i Josipa Šutala koji se nakon dvije utakmice mladih priključuje nama

U ponedjeljak će od 11 sati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića na press konferenciji predstaviti popis reprezentativaca za utakmice Uefine Lige nacije u lipnju. Također, na konferenciji će izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan predstaviti popis mladih Vatrenih za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatsku A reprezentaciju u lipnju očekuju četriri utakmice u Ligi nacija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. lipnja: Hrvatska – Austrija (Osijek)

6. lipnja: Hrvatska – Francuska (Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. lipnja: Danska – Hrvatska (Kopenhagen)

13. lipnja: Francuska – Hrvatska (St Denis)

Mlada reprezentacija će odigrati dvije utakmice, obje u gostima, protiv norveške (3. lipnja) i Estonije (8. lipnja).

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo