PRESICA U ROTTERDAMU / Zlatko Dalić nakon pobjede nad Nizozemskom: 'Ova reprezentacija je najveća i najbolja'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije dan nakon pobjede nad Nizozemskom u polufinalu Lige nacija

15.6.2023.
11:52
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije zlatko Dalić održao je konferenciju za medije dan nakon pobjede nad Nizozemskom (4:2) i plasmanom u finale Lige nacija, gdje će vatreni odmjeriti snage s pobjednikom drugog polufinala koje Italija i Španjolska igraju u četvrtak navečer.

"Potrošili smo se na utakmici u svakom smislu, bilo je puno emocija, ali sretni smo nakon ovakve utakmice i nakon ambijenta koji smo doživjeli. Vi znate da sam ja prve dvije sezone Ligu nacija smatrao svojim nekakvim lošim natjecanjem i nečim što mi je samo stvaralo probleme. Očito smo morali proći naš križni put u Ligi nacija da bi došlo do toga do čega jesmo", rekao je ibornik Dalić na početku konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daliću je potom stiglo pitanje o dramatičnom načinu na koji Vatreni stižu do pobjeda "Šest produžetaka i šest pobjeda. Jeste li na to najviše ponosni?"

'Najbolji smo i najveći'

Potom su izbornik pitali je li ova, njegova, reprezentacija najveća hrvatska reprezentacija svih vremena. On je siguran da je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god da je rekao, u pravu je. Osvajali smo olimpijska zlata u drugim sportovima. Ne podcjenjujem druge, ali nogomet je daleko najvažniji sport. Hrvatski sport čini velike stvari, ali ovo što činimo šest godina, da cijelu Hrvatsku činimo okupljenom i zajedno, da se cijeli svijet čudi i divi što radimo, nikom nije jasno. Ova reprezentacija je najveća i najbolja. Možda je Hrvatska bila 2008. i 2016. bolja, ako pogledate tko je bio u napadu, Klasnić, Modrić, Petrić, Eduardo... Ali ova Hrvatska je najveća reprezentacija Hrvatske svih vremena.

Odgovorio je zatim na pitanje o željama oko protivnika u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "S Talijanima nismo igrali u mom mandatu, sa Španjolcima jesmo. Neću birati, da ne ispadne da sam krivo birao. Tko god da dođe, mi smo bitni u svemu tome. Španjolci će težiti nadigravanju, Talijani će igrati drugačije, čvršće. Tko god da dođe, znamo što nam je želja, uzeti zlato. Ako to i ne bude, bit ćemo razočarani i tužni, ali i ponosni", jasan je Dalić.

Nije mogao izbjeći ni pitanje o buućnosti našeg kapetaa, 37-godišnjeg Luke Modrića, u reprezenaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno govorimo u Luki, tjerate ga u mirovinu. Pustite ga da sam odluči što i kako će dalje. Ja ću prepustiti odluku njemu. Zato je Luka Luka, jedini, neponovljiv u cijelom svijetu. Svi drugi njegovi vršnjaci imaju nekih problema, kako završi Messi u Parizu. A Luka je ikona gdje god se pojavi. Jučer izlazi, cijeli stadion ovacije. Nemam što dodati i pričati o Luki. Kad je bilo teško, izbori taj penal i vrati nas", istaknuo je.

Odgovorio je potom Dalić na pitanje ima li nešto s čime nije zadovoljan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim da išta bude što nije bilo dobro. Nakon ovakve pobjede, rekao sam i sinoć, nakon 23 godine netko pobijedi Nizozemsku u Rotterdamu, nakon 23 ili 24 pobjede i šest neodlučenih izgube od nas. Ne možeš naći nijednu zamjerku u cijeloj priči. Kako su igrači igrali i kako smo se odnosili. Napravimo sve u zadnjih 10 minuta da ne primimo gol. Idemo s visokim stoperom, oni preskaču igru. I onda baš tako primimo gol u 96. minuti. Možda samo to. A sve smo pripremili da ga ne primimo, izgubili pritisak prema naprijed i primili gol. Možda je to zamjerka."

Progovorio je Dalić i o našim navijačima koji su stigli u Rotterdam u velikom broju i u potpunosti nadglasali domaće navijače pa smo u Nizozemskoj igrali u domaćinskoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je u Beču protiv Austrije. Ali jučer je bilo najbolje, svi okupljeni, vidio sam zajedništvo. Tako treba biti. I tu ima 10 udruga, ali samo jedni navijači trebaju biti, hrvatski navijači. Jučer su pokazali da mogu navijati, da cijeli stadion pjeva istu pjesmu i navija, i njima pohvala", zaključio je.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo