PORTUGALCI, ČUVAJTE SE VATRENIH: / Zlatko Cico Kranjčar otkrio zašto bi se Ronaldo, Nani i društvo itekako trebali bojati Hrvatske

Image
Foto: AFP, GEORGES GOBET

Nakon dugih 18 godina Zlatko vratio se u svoj klub, u svoj Dinamo.

25.6.2016.
12:23
AFP, GEORGES GOBET
VOYO logo

Dinamo je klub njegovog života. Zlatko Cico Kranjčar na Maksimiru je praktički odrastao. U Maksimir je došao kad je imao samo devet godina, kao igrač ostao je do svoje 28 godine. I kasnije kao trener. Kranjčar stariji Modrima je kao trener podario dvije titule prvaka Hrvatske, a uveo je klub i u Ligu prvaka.

"Da, dirnu vas emocije. Ali sve u granicama. Vođenje Dinama je odgovorna obveza i sigurno da ta već druga strana, ta odgovornost, preraste tu emociju i ponovno počnete razmišljati o onome što ljudi od vas očekuju", kazao je u intervjuu za RTL Zlatko Cico Kranjčar i naglasio kako će Dinamo izgledati kvalitetno i dobro kao što je to izgledao pod vodstvom Zorana Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba biti usmjeren prema obrani ove dvostruke krune'

"Treba biti usmjeren prema rezultatima i obrani ove dvostruke krune i s vjerom da se okrenemo prema Ligi prvaka ili na kraju Europskoj ligi s onim razmišljanjem da se ostane što dulje, odnosno, da se prezimi u Europi. To su određene ideje, određeni prioriteti koje sam postavio ispred sebe", naglasio je Mamić.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ono o čemu se u Dinamovim kuloarima dosta govorilo prošle godine je činjenica da većina igrača u Dinamu ima žarku želju otići iz kluba van u Europu. I sam Zoran Mamić je u razgovorima s prijateljima i kolegama znao govoriti kako ne zna kako da zadrži najveće zvijezde u klubu jer one žele što prije van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjaca, Rog i Ćorić na meti europskih klubova

Pitanje je i sad koji će igrači ostati, a koji će ostati u klubu i staviti se na raspolaganje Cici Kranjčaru. Ponude u Dinamo samo slijeću, hrvatski prvak atraktivan je klub i mamac za skaute u potrazi za pojačanjima. Najveći interes vlada za hrvatske reprezentativce Marka Pjacu, Marka Roga i Antu Ćorića. Pjaca i Rog oduševili su protiv Španjolaca i dokazali kako, osim što posjeduju veliku igračku kvalitetu, su s razlogom u reprezentaciji Hrvatske.

Image
Image

"U svojim razgovorima sam dobio dojam da oni svakako ostaju. Pogotovo za kvalifikacije za Ligu prvaka koje su nam vrlo bitne i permanentne. I oni su tu. Sigurno da će oni svoju igračku kvaitetu još više poboljšati igrajući za Hrvatsku i Dinamo u nadolazećim susretima i povećati jedan interes. Ali ti igrači su pod ugovorom u Dinamu i mi ćemo jako dobro izvagati što učiniti jer zavisi od rezultata i ono što bi željeli ostvariti. Sigurno da kad bi se dogodilo da neki od njih odu, teže bi ostvarili naše ciljeve", naglasio je Cico i kazao kako nije toliko bio opsjednut pojačanjima i onime što momčadio treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorila se mogućnost povratka Boysa na svoj Maksimir

"Momčad ima odličnu kvalitetu, kontinuitet stvaranja rezultata i igre i ja vjerujem da ovoga trenutka ne razmišljam o pojačanjima. Ali ako sam procijenim na pripremama da mi treba neki igrač za neku poziciju, onda sigurno da mi treba pojačanje tog i tog tipa, znači neki nogometaš koji će se pojaviti na tržištu, nadam se da ću u dogovoru s upravom eventualno to i moći izvršiti".

Image
Foto: Sportski.net
Image
Foto: Sportski.net

Nakon dolaska Cice Kranjčara na Dinamovu klubu, otvorila se mogućnost povratka Bad Blue Boysa na svoj Maksimir. Naime, sad kad su oba Mamića otišla iz kluba (iako je Zdravko Mamić ostao savjetnik, ali prema našim izvorima njegov utjecaj i zalaganje oko Dinama kopni jer mu prijeti ozbiljna zatvorska kazna zbog malverzacija u nogometu pa je poslovno sve dalje od kluba i usredotočen samo na svoju obranu pred sudom), pojavila se ozbiljna mogućnost da se najžešći navijači Modrih vrate na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja mislim da se mogu vratiti na Maksimir. Možemo ovaj slučaj usporediti s reprezentacijom koja je imala takve probleme, pa evo vidimo na Euru da ta dobra igra, atmosfera u momčadi, dobro vođenje ujedinilo je navijače iz Lijepe naše i divno ih je vidjeti kako žive s reprezentacijom. Pustimo onaj mali ispad s bakljama, to se već i zaboravilo. I to nas je ojačalo. isto to očekujem i ovdje u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Idemo utakmicu po utakmicu'

Cico Kranjčar istaknuo je i koja je najveća snaga Hrvatske i zašto bi se Ronaldo, Nani i društvo itekako trebali bojati Vatrenih.

Image
KOLUMNISTI NET.HR-a O SUSRETU S PORTUGALOM: /

Tko je ključni igrač i što bi moglo prelomiti utakmicu?

Image
KOLUMNISTI NET.HR-a O SUSRETU S PORTUGALOM: /

Tko je ključni igrač i što bi moglo prelomiti utakmicu?

"U momčadi i u atmosferu u njoj. U jednoj kompatibilnosti svih igrača s velikom željom da se ostvari rezultat koji je ostvaren 1998. godine. Isto tako, jačina je u dobrom vođenju Čačića. Isto tako, jačina je individulanost da u određenim trenucima igre je kvalitetnija od drugih ekipa i isto tako očekujem bez obzira na Ronalda i Nanija da naša ekipa i igrači nadigraju i nadjačaju Portugal i plasiraju se u četvrtfinale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zlatko Kranjčar

Dinamov trener nadovezao se na Davora Šukera i naglasio kako je i on onaj koji voli kazati "idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti što će biti".

"Imamo potencijal, zanos, rezultat i to nam daje svima nama za pravo da razmišljamo o dobrom rezultatu. A ako ne uspiju, mislim da su već s ovim rezultatima napravili dosta i ispunili naša očekivanja. I zato vjerujem da će ući u utakmici s Portugalom još rasterećeniji i odgovorniji u staranje daljnjih rezultata na Euru. Za sebe, za Hrvatsku, za sve nas koji radimo u nogometu", završio je Zlatko Cico Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo