ŽIVOTNI KRAH LEGENDARNOG NOGOMETAŠA: / Igrao je finale Lige prvaka, a danas je beskućnik

Image
Foto: AFP

"Teško sam radio u životu i sad sam ostao bez svega", požalio se Eboue.

24.12.2017.
13:12
AFP
VOYO logo

Premda je u karijeri igrao za Arsenal, Galatasaray i Sunderland te zaradio milijune eura, bivši nogometni reprezentativac Obale Bjelokosti Emmanuel Eboue (34) danas živi kao beskućnik. Eboue je imao uspješnu karijeru. Igrao je za dva svjetska velikana (Arsenal, Galatasaray), nastupio u finalu Lige prvaka, u dresu reprezentacije Obale Bjelokosti skupio je 79 nastupa i igrao na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. U karijeri je zaradio više od 15 milijuna eura, no danas nema ništa.

Image
BEZ MILOSTI: /

Rigorozna kazna za nekadašnju zvijezdu londonskog Arsenala

Image
BEZ MILOSTI: /

Rigorozna kazna za nekadašnju zvijezdu londonskog Arsenala

'Ulagao sam novac u gluposti'

Ostala mu je tek kuća, no uskoro ga očekuje deložacija. Skriva se od ovršitelja, od gladi ga je spasio bivši napadač Portsmoutha i Newcastlea Lomana LuaLua, a često spava kod prijatelja na podu. Njegovi problemi počeli su kada se razveo od supruge Aurelije koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O našim financijama uvijek se brinula supruga jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada su financije u pitanju. U Galatasarayu sam zaradio osam milijuna eura, a supruzi sam poslao sedam milijuna. Sve mi je uzela", kazao je Eboue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako je sa suprugom nekoliko puta bio u banci i nikada je nije pitao što je potpisivao.

"Sve mi je uzela. Čak i perilicu za rublje. Ali najgore je što mi ne dozvoljava vidjeti djecu. Nedostaju mi djeca i želim ih vidjeti jer to nije fer" dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemam novca za odvjetnika'

Sve svoje stvari spremio je u nekoliko vrećica i sada čeka da ga izbace iz kuće.

"Nemam novca za odvjetnika, da si barem spasim krov nad glavom. Teško sam radio u životu i sad sam ostao bez svega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to već biva, nesreća ne dolazi sama. Preminuo je djed koji ga je odgojio, nedavno mu je u prometnoj nesreći poginuo i brat s kojim je bio jako povezan, a FIFA ga je suspendirala na 12 mjeseci nakon tužbe bivšeg agenta. Na koncu je zaključio karijeru zbog zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će meni i ljudima kao što sam ja pomoći bivši klubovi ili udruga nogometaša Premiershipa. Nadam se da će mi ponuditi nekakav posao, odmah bih ga prihvatio", zaključio je Eboue.

Tjekom karijere je Eboue sedam godina igrao za Arsenal, upisavši u dresu Topnika 214 nastupa. S Arsenalom je igrao finale Lige prvaka 2006. godine u kojem je slavila Barcelona 2-1. Četiri sezone je igrao za Galatasaray, a nosio je i dres Beverena. U ožujku 2016. je potpisao za Sunderland, ali ga je FIFA suspendirala jer je ostao dužan svom bivšem menadžeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo