ZIDANE NAKON EPSKE BLAMAŽE KOD TREĆELIGAŠA: / 'Ovo nije sramota'; Slavni strateg morao odgovarati na vruća pitanja

Image

'Ovo je teška situacija jer smo ispali, ali trudili smo se proći'

21.1.2021.
7:59
VOYO logo

Trećeligaš Alcoyano napravio je sinoć senzaciju u osmini finala španjolskog Kupa Kralja izbacivši slavni Real Madrid s 2:1 nakon produžetka. Real je u gradić Alcoy u provinciji Valencia došao bez pola prve momčadi, uključujući i najboljeg hrvatskog nogometaša Luku Modrića koji je ostao u Madridu.

Image
DEBAKL REALA U KUPU KRALJA: /

Ispali od trećeligaša s igračem više, Modrića Zidane nije ni poveo na utakmicu

Image
DEBAKL REALA U KUPU KRALJA: /

Ispali od trećeligaša s igračem više, Modrića Zidane nije ni poveo na utakmicu

Alcoyano u 115. zabio s igračem manje

Da stvar po Madriđane bude gora, Realova blamaža je tim gora što ga je trećeligaš pobijedio i izbacio u ranoj fazi natjecanja tako što je odlučujući gol postigao s igračem manje. U produžetke se otišlo rezultatom 1:1, a tamo je u 109. minuti Ramon Lopez, igrač Alcoyana, dobio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, kada je Eder Militao u 45. pogodio za vodstvo Reala, činilo da se će i tako Real s kombiniranim sastavom osigurati plasman u četvrtfinale. No, u 80. minuti Solbes je izjednačio, a Zidane u igru ubacio Benzemu, Kroosa i Hazarda, što je donijelo premoć, ali ne i gol.

Alcoyano je izborio produžetak i onda posve nenadano, u 115. minuti trećeligaš je i s igračem manje preko Casanove došao do iznenađujućeg vodstva, a Real unatoč brojnim nije šansama uspio zabiti. Ovo je bio drugi uzastopni poraz Kraljevskoga kluba koji je u Superkupu prošli tjedan izgubio od Athletica (1:2), a prije toga su u prvenstvu odigrali samo 0:0 kod Osasune...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S velikom pažnjom čekala se, stoga, Zidaneova presica na malom stadionu u Alcoyu. Na njoj se, prema pisanju španjolskih novinara, pojavio miran i staložen. Najčitaniji španjolski dnevni sportski list Marca piše kako je Zidane ostao miran nakon ponižavajućeg ispadanja iz natjecanja.

"Stvari su rečene uvijek kad se izgubi. Miran sam. Činjenica je da smo se trudili pobijediti i imali nekoliko prilika zabiti drugi gol, koji bi vjerojatno bio pobjednički. Međutim, to nismo uspjeli, a u nogometu se onda najčešće primi gol u takvoj situaciji. Ovo je teška situacija jer smo ispali, ali trudili smo se proći" prvo je komentirao Zidane pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svakako sam odgovoran kao trener, ali ovo je nogomet'

"Svakako sam odgovoran kao trener, ali ovo je nogomet. Lopta nam nije htjela u gol, njima jest. I onda ispadnete."

Zidane se nije složio s novinarima da je ovaj Realov poraz sramota...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi to zovete tako, ja kažem da je ovo nogomet. Morali smo pobijediti trećeligaša, ali ovo nije sramota. Ovakve stvari se događaju i morate preuzeti odgovornost. Moramo nastaviti raditi. Ovaj poraz boli jer ne volimo gubiti, ali nećemo poludjeti zbog toga. Stvarno su se igrači trudili, u to nema sumnje"

'Preuzimam punu odgovornost za ovaj poraz i vidjet ćemo što će se dogoditi'

Strateg Reala istaknuo je i kako misli da mu igrače vjeruju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To morate njih pitati, ali uvjeren sam da je odgovor potvrdan. Poraz u Realu uvijek donosi takve priče. Preuzimam punu odgovornost za ovaj poraz i vidjet ćemo što će se dogoditi. Miran sam jer znam da su moji igrači željeli pobijediti i dali sve od sebe. Svi porazi su bolni. Ne bih ovoga izdvajao".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo