Brazilska legenda Vatrene smatra olako: 'Imali smo srece sa zdrijebom'

Proslavljeni brazilski nogometas Zico u svojoj kolumni u Guardianu oglasio se po pitanju sansi Brazila na predstojecem Svjetskom prvenstvu kojem je Brazil i domacin.

15.5.2014.
7:40
VOYO logo

Zico smatra je Brazil osvajanjem Kupa konfederacija pokazao da moze doci do velikog rezultata, a dio kredita dao je i bivsem izborniku Mariju Menezesu.

"Vrlo je vazno istaknuti doprinos Menezesa koji je preuzeo reprezentaciju u srpnju 2010. godine i uveo neke mlade igrace poput Neymara, a srz Scolarijeve momcadi su Thiago Silva, David Luiz, Oscar, Dani Alves, Paulinho, redom igraci koji su igrali kod bivseg izbornika. Imao sam priliku vidjeti poblize ovu reprezentaciju u listopadu 2012. godine kada sam jos bio izbornik Irana. Trazio sam pripremnog protivnika za susrete kvalifikacija protiv Australije, a celnici Saveza doveli su mi Brazil koji nas je svladao s lakih 6:0."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zico takoder tvrdi kako je Scolari napravio odlican posao i na sjajan nacin je poslozio momcad.

"Veliki Phil je uveo svoju filozofiju u ovu momcad, napravio je sitne promjene i dobio je organizirani i goropadni Brazil. Navijaci uzivaju u ovoj reprezentaciji, posebno nakon sto je u Riju svladala Spanjolsku. Ova momcad svakako ima sanse za osvajanje naslova prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto se tice skupine, smatra kako su dobre sanse da Brazil zavrsi kao prvi.

"Mislim da je Brazil imao dosta srece sa zdrijebom skupine. Hrvatska i Meksiko su prosli kroz dodatne kvalifikacije, a Kamerun vise nije jak kao prije. Hrvatska ce protiv Brazila igrati bez Marija Mandzukica, a Meksiko je umalo ispao u kvalifikacijama od Paname stoga smatram da Brazil moze uvjerljivo do prvog mjesta u skupini sto bi napunilo igrace samopouzdanjem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jos jednom je istaknuo kao problem pritisak te ponovio zasto ne bi volio igrati protiv Urugvaja.

"Najvise me brine cinjenica da vecina igraca nije bila na SP-u. Brazil uvijek ima visoka ocekivanja, medutim sada je situacija jos teza jer je Brazil i domacin, a posljednji put kada je ugostio svjetsku smotru, ostao je kratkih rukava. Upravo zato ne bih volio igrati protiv Urugvaja, reprezentacije koja je dosta mucila Brazil. Na Kupu konfederacija Urugvaj nije dopustio Brazilu da razvije svoju igru i drzao ga je pod pritiskom. Vec sam rekao, Urugvaj je reprezentacija koja psiholoski moze najvise uzdrmati Brazil."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit cu iskren. Bez obzira sto mislim da Urugvaj ima sjajne igrace i da ga je uzitak gledati, nadam se da nece otici daleko na Svjetskom prvenstvu. Pa cak niti proci skupinu". dodaje Zico.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo