ŽESTOKO NAGAZIO NA OKO SOKOLOVO: / 'On je mali čovjek koji je uništavao karijere svojih kolega'

Image
17.10.2016.
9:31
VOYO logo

Izjava koja je posebno zazvonila u intervjuu je ona u kojoj se Beusan referira na to da je Marić kod sebe imao pištolj koji nije upotijebio.

‘OKO SOKOLOVO’ U ČUDU: Što će Mariću pištolj kad ide u Split?

'Što će mu pištolj kad ide u Split?'

"Ovo što se dogodilo Mariću ne mogu odobriti nikako, ni kao čovjek, ni kao sudac, ali neke stvari mi ipak nisu jasne. Prvo, ide na sud u Split s odvjetnikom i odluči ručati u restoranu. Pa što dolijevati ulje na vatru i izabrati Stobreč? Netko će spomenuti slobodnu kretanja, ali ne treba sebi stvarati probleme. Drugo, što će mu pištolj kad ide u Split? Znači da se boji nečega”, kazao je Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Sportske novosti u ponedjeljak su objavile i odgovor odvjetnika Gredelja Mateu Beusanu.

'Beusan je odlučio po tko zna koji put iskoristiti zločin'

"Dok su njegovi kolege suci i cijela uljuđena Hrvatska, zgroženi pokušajem ubojstva Brune Marića u Stobreču, promišljali kako jednoznačno i bez ikakvih nejasnoća osuditi ovaj bezumni napad, Mateo Beusan odlučio je po tko zna koji put i taj zločin iskoristiti za učvršćivanje svoje popularnosti i distanciranje od svoje populacije nogometnih sudaca i stava “Svi za jednoga jedan za sve”. Umjesto toga, on je za SN u razgovoru s novinarom iznio stavove koji duboko vrijeđaju čast, ugled Brune Marića čiji sam punomoćnik, ali i svakog nogometnog suca što me obvezuje na odgovor", ističe Vladimir Gredelj u svom odgovoru Beusanu i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Čak i oni s palicama i cijevima su bili pošteniji i vjerodostojniji'

"Najkraće, sve što je taj “ekspert” izrekao nazvao bih galimatijasom ili, balkanski, papazjanijom, što ni pas s maslom ne bi pojeo. To se obično zbiva kad čovjek želi ostati jeb.. i pošten. Čak i oni u Stobreču s palicama i cijevima u rukama su bili pošteniji i vjerodostojniji. Jer s obzirom na izrečeno od velikog eksperta, ali malog čovjeka, puno bolje bi pristajao naslov “ŠTO JE TRAŽIO, TO JE I DOBIO. Nakon prvog čitanja spornog teksta u kojem je Mateo Beusan verbalno pokušao dati legitimitet atentatu na svog kolegu Brunu Marića i upozoriti ostale suce da paze gdje ručaju, ostao sam u nevjerici i šoku, baš kao nakon napada u Stobreču. Zaledio sam se?", dao je do znanja Gredelj i istaknuo kako je za ovaj napad u Stobreču, "pored Brbića, Pavasovića, neodgovornih hrvatskih medija, suodgovorni UEFA-a i Mateo Beusan, stručnjak koji to nije".

'On markira nesretnog suca i predaje ga na milost i nemilost frustriranoj rulji'

"Da je Beusan moralna osoba, otklonio bi da ga se takvim nazivima titulira. U čemu se ogleda njegova stručnost? U tome da duboko zavaljen u fotelju, u toplom studiju HRT-a, nakon što u miru neometan od bilo koga, desetak puta iz svih mogućih kutova pogleda spornu situaciju, i obavi konzultacije, okom sokolovim, zamislite, vidi ono što njegovi kolega čak niti nakon nekoliko stotinki sekundi pred “nabrijanom” gomilom, nisu primijetile. To je valjda razlog što to Mateo Beusan naziva “očiglednom pogreškom”, čime markira nesretnog suca i predaje ga na milost i nemilost frustriranoj rulji na čerečenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'On je uništio i ono malo povjerenja u sudačku organizaciju'

Gredelj navodi i to da je Beusan osoba koja svojim kolegama "ne priznaje čak niti temeljna ljudska prava!?"

"Što reći o čovjeku kojem je nakon silnih godina uništavanja karijera svojih kolega trebao i pokušaj fizičke likvidacije jednog od njih da bi shvatio da se igra ljudskim sudbinama. Zastrašujuće zvuči njegovo javno priznanje da “… odsada mora pripaziti što govori...” jer jednostavna logika nam nameće zaključak da to do sada nije činio. Ne treba puno mudrosti da zaključimo da je “Oko sokolovo”, sa svojim glavnim glumcem i presudama njegova “prijekog suda” Mateom Beusanom, uništilo i ono malo povjerenja u sudačku organizaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zatvorio je Boyse u žicu'

Odvjetnik Brune Marića u posljednjem dijelu svog odgovora Beusanu žestoko je nagazio na bivšeg renomiranog hrvatskog nogometnog suca i njegov prljav veš iz prošlosti ponovno stavio pred hrvatsku javnost.

"Možda najbolje oslikava o kakvom se ekspertu radi njegova vlastita izjava da se veličina suca vidi iz njegove sposobnosti da osjeti kakav je trenutak u državi. Valjda je stoga takav kakav već jest, naoružan nepogrešivim osjećajem za trenutak u tadašnjoj Jugoslaviji, jedini u povijesti nogometa na ovim prostorima, na zapovijed predsjednika Borca iz Banje Luke 7. listopada, predratne 1989. godine, na utakmici Borac (BL) - Dinamo spremno ispraznio tribinu sa 4000 BBB-a i zatvorio ih u žicu", stoji u odgovoru Gredelja Beusanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo