ŽESTOKA REAKCIJA OSJEČANA NA ODLUKU O ZABRANI NAVIJAČIMA: / 'Članovi HNS-a izdižu se iznad Stožera, opet se na nama lome koplja'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Potvrđena je odluka o zabrani gledatelja na sastanku izvršnog odbora HNS-a, a uskoro je uslijedila i reakcija iz Osijeka

23.7.2020.
17:59
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Ne pamtimo kada smo imali ovako napetu završnicu Prve HNL. U posljednjem kolu tri kluba imaju prilike doći do drugog mjesta, mjesto koje ujedno vodi i u kvalifikacije Lige prvaka.

U igri za LP su još Osijek, Lokomotiva i Rijeka, a na Gradskom vrtu očekuje se derbi koji će možda odučiti o vice-prvaku. Rijeka može biti druga samo ako Lokomotiva i Rijeka odigraju neriješeno u Gradskom vrtu i ako pobijede Istru. No, Osijek na svom terenu praktički odlučuje sam o svojoj sudbini. No, uoči posljednjeg kola dočekala ih je neugodna vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je odlučio da će se posljednje kolo igrati pred praznim tribinama zbog “ponovnog i znatnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa”.

Image
HNS NE PUŠTA HAJDUKOVE JUNIORE U LIGU PRVAKA IAKO SU BILI PRVI NA LJESTVICI: /

Umjesto njih ide Dinamo

Image
HNS NE PUŠTA HAJDUKOVE JUNIORE U LIGU PRVAKA IAKO SU BILI PRVI NA LJESTVICI: /

Umjesto njih ide Dinamo

Žestoka reakcija

Potvrđena je ta odluka na sastanku izvršnog odbora HNS-a, a uskoro je uslijedila i reakcija iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramotna odluka HNS-a! Ne mogu drukčije to prokomentirati. Ovo je teško razumljivo i prihvatljivo, posebice nakon posve jasnog i neupitnog očitovanja Stožera civilne zaštite da nema prepreka za igranje pred publikom. Savez to nije želio uvažiti, tako da se u svemu očituju neki drugi interesi, po nama – nikako nogometni", rekao je NK Osijek Igor Galić te dodao:

"Po tko zna koji puta koplja se lome na našem klubu. Bili smo zakinuti suđenjem, a sada se suočavamo i s ovakvom situacijom da nam se navijačima zabranjuje dolazak na tribine u najvažnijoj, povijesnoj utakmici. Članovi Izvršnog odbora HNS-a stavljaju se iznad svega, iznad Stožera civilne zaštite i to baš sada, kada pada odluka tko će u kvalifikacije Lige prvaka. Našoj momčadi ne preostaje ništa drugo nego izdići se iznad svega, skupiti svu snagu, motiv i energiju kako bismo u subotu došli do velike pobjede", zaključio je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo