Barca zbog želje navijača gubi 180 milijuna eura?

Članovi Barcelone odlučit će u subotu poslijepodne hoće li zadržati sponzorski ugovor s Qatar Foundationom.

24.9.2011.
14:47
VOYO logo

Barcelona je potpisala šestogodišnji ugovor s Qatar Foundationom i u tom bi razdoblju trebala primati 30 milijuna eura godišnje. Ukupno, dakle, 180 milijuna eura, što predsjednik Sandro Rosell smatra ključnim u saniranju klupskih dugovanja.

"Ako razvrgnemo ugovor, bit ćemo siromašniji. Morat ćemo pronaći novi model financiranja, a moguća su i otpuštanja u klubu", najavio je prije nekoliko dana Rosell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog za stavljanje ugovora s Qatar Foundationom na glasovanje je peticija velikog broja navijača koji ne žele da njihovi miljenici na dresovima nose ime sponzora. Barcelona se, naime, uvijek ponosila time da nije ''prodavala'' svoj dres za sponzorski novac, što je Rosell na očaj navijača odlučio promijeniti.

Uz to, i u klupskoj upravi postoji otpor prema suradnji s Qatar Foundationom. Dio članova, naime, smatra da ugovor nije povoljan za Barcelonu, odnosno da bi sponzor za reklamu na dresu trebao izdvajati znatno veći godišnji iznos od 30 milijuna eura. Kao primjer izdvajaju Manchester United koji od AON-a dobiva 23.6 milijuna eura za reklamu na dresu, plus dodatnih deset milijuna za natpis na majicama za trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno, dakle, više od Barcelone koja je za 30 milijuna eura prodala reklamni prostor i na dresovima i na svoj ostaloj službenoj opremi.

Vezani članci:

arti-201109221190006 arti-201109220112006 arti-201109211260006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo