Zbog Hrvoja Maleša skoro eksplodirala splitska Arena

Hrvoje Maleš je svojom pojavom u Spaladium Areni izazvao buru oduševljenja i ovacija, dok bivši čelnik Bilih Joško Svaguša nije bio te sreće te ga je publika izviždala.

26.12.2011.
21:42
VOYO logo

Ako se sve mjeri zvižducima i pljeskom, onda je na tradicionalnom turniru Četiri kafića u Spaladium Areni sve bilo upereno u dva predsjednika Hajduka. Uvjerljivo najveći zvižduk dobio je bivši predsjednik Hajduka Joško Svaguša, a prave ovacije od deset tisuća navijača upućene su splitskom heroju Hrvoju Malešu koji je započeo razotkrivanje korupcije u hrvatskom nogometu. "A sada heroj Hrvoje Maleš", najavio ga je službeni spiker, a Spaladium Arena je eksplodirala. Kad smo već kod ovacija valja istaći da je publika burno pozdravila Antu Vukušića, veliki pljesak dobio je Milan Miki Rapaić, a posebno je pozdravljen Senijad Ibričić. "Užitak je doći u Split, osjetiti ponovno ovu publiku. Jedva čekam slijedeći prosinac kad ću opet biti ovdje", rekao je Ibričić, koji je igrao za Kauri.

Lanjski pobjednik Kauri u prvom polufinalu poražen je s 1:0 od Vanille, a jedini pogodak postigao je Gordon Scihldenfeld. Za Vanillu su igrali Tomić, Rakitić, Spahić, Šolić, Bogdanović, Kočić, Livaja, Santini, Scihildenfeld, Vastić i Pranjić. "Lijepo je pobijeđivati u Spaladium areni, ali još je ljepše što smo sudjelovali u humanitarnoj akciji", kazao je Pranjić. Njegov suigrač iz Bayerna Ivica Olić bio je najavljen za dolazak na turnir, ali nije uspio stići. Novosti o njihovom statusu priopćio nam je Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do ljeta Ivica i ja ostajemo u Bayernu. Klub nas nigdje ne pušta. Zbog EURA žalim što ostajem, trebaju mi utakmice. Naravno, Bayern je veliki klub, ali ja želim igrati", kazao je Pranjić. Inače, za Kauri, kojem su svi, s obzirom na lanjsku titulu, željeli skinuti skalp igrao je i Sergej Barbarez. Uz njega i Senijada Ibričića u momčadi su još bili Besim Ibričić, Zagorac, Tokić, Bazina, Bubalo, Erceg, Musa, Turković, Jarni, Sarić, Zadro i Čulina.

U drugom polufinalu igrali su Tropic i Bobis. Tropic je dočekan zvižducima, posebno Ivica Križanac i Duje Čop, a velik pljesak zaradio je Nikola Kalinić. U uzbudljivoj utakmici Tropic je pobijedio nakon šesteraca 5:4 (2:2). Bobis je vodio 2:0 (Tomasov i Perišić), Čop je smanjio, Subašić u posljednjoj minuti krenuo u napad i 23 sekunde prije kraja zabio za 2:2! Tomasov je jedini promašio šesterac (pogodio vratnicu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je Vanilla golom Ivana Rakitića savladala Tropic i tako osvojila svoj drugi naslov na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo