VIDEO: / Tuga u Španjolskoj! Ugašen 'ubojica divova'

Nekadašnji španjolski nogometni prvoligaš Salamanca u utorak je ugašen nakon 90 godina postojanja. Klub je likvidiran nakon sastanka vjerovnika zbog nagomilanih dugovanja.

19.6.2013.
8:31
VOYO logo

Salamanca je ukupno 12 sezone provela u najvišem rangu španjolskog nogometa, a posljednji je put u Primeri bila u sezoni 1998/99. Najbolji joj je plasman bilo sedmo mjesto u sezoni 1974/75, a zadnju je sezonu provela u trećoj ligi.

Od 1997. do 1999. godine član Salamance je bio i nekadašnji hrvatski reprezentativac Dubravko Pavličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji mogućnost da će na temeljima ugašenog kluba u skorije vrijeme biti osnovan novi, ali on će morati krenuti od najniže regionalne lige.

Stari će klub biti upamćen kao 'ubojica divova', bili su trn u oku i Barceloni. Primjerice, dok je Pavličić komandirao obranom, sezone 1997-1998, oba puta su nadigrali Katalonce. I to u velikom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Salamanci je bilo 4:3, a da bi na Nou Campu Rivaldo i društvo bili poniženi sa 4:1. Valenciju su pregazili rezultatom 6:0, Atletico Madrid s Cristianom Vierijem je napustio Salamancu pognute glave (5:4)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se nogometnom svijetu predstavljao mladi odlični napadač Salamance, Portugalac Pedro Pauleta. Nekad bilo, sad se samo spominjalo. Klub je posrnuo, ali je pred početak sezone u trećoj ligi prodao više od 5.000 pretplatnih karata. No, dugovi su bili preveliki...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo