Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji mladi lijevi bek, Borna Sosa, očito nije bio toliko potreban, ali onoj njemačkoj itekako jest. Zašto? Pa najbolji odgovor na to pitanje ponudili su nam njemački mediji koji su već naveliko počeli sastavljati mogući sastav svoje reprezentacije za nadolazeći Euro, a u njemu Sosa ima itekako važnu ulogu.

Njemačka ne zna za dobar rezultat na nekom velikom natjecanju još od 2014. godine. Nanizali su nekoliko teških i sramotnih prvenstava, provodili su takozvanu smjenu generacija i sada su konačno spremni vratiti se na vrh.

Dakako, taj posao neće biti lagan jer Njemačka je u skupini s favoritima turnira, Francuzima i Portugalcima, dakle aktualnim svjetskim i aktualnim europskim prvacima, a niti četvrta momčad, Mađarska, nije bezopasna.

Nijemci imaju veoma težak posao, a njihov izbornik Joachim Low je baš, što se ono kaže, na mukama jer ima golemi roster igrača i mora do 1. lipnja donijeti odluku koga će voditi sa sobom na Euro koji počinje za svega mjesec dana.

Zašto su ga doveli?

No, dok Low razbija glavu i slaže križaljku za sastav, njemački mediji već su si dali truda i odradili su taj posao umjesto njega. U reprezentaciju su vraćeni i neki veterani, poput Thomasa Mullera, Matsa Hummelsa i Jeromea Boatenga, a sada je tu i novi lijevi bek, Borna Sosa, kojeg su njemački mediji odmah uvrstili u početni sastav.

Low ne raspolaže baš s pretjerano jakim igračima na poziciji lijevog beka, u kadru su mu Marcel Halstenberg, Phillip Max i Robin Gosens, a Sosa je uistinu bolji i kvalitetniji od svih njih, pa stoga i ne čudi što ga njemački mediji već vide u prvoj postavi.

Inače, Sosa također slovi za najboljeg lijevog beka Bundeslige, a ove sezone upisao je deset asistencija u 26 nastupa te se navodno spominje i mogući transfer u Bayern ovoga ljeta i to za cifru veću od 20 milijuna eura. Dakle, sasvim je jasno zašto su ga Nijemci naturalizirali i zašto je toliki hit i zašto ga svi vide u početnom sastavu.

A evo kako bi ta Njemačka sa Sosom trebala izgledati na Euru. Nama se čini da se Sosa nimalo nije zaribao.

Mogući sastav Njemačke na Euru: Neuer - Ginter, Rudiger, Hummels, Sosa - Kroos, Kimmich, Muller - Sane, Werner, Gnabry.