ZAŠTO SE SAMO BUNDESLIGA IGRA? / Rummenigge otkrio što stoji iza toga i upozorio Fifu na problem koji slijedi, a tiče se i Hrvatske

Image
Foto: Profimedia

Što se tiče utakmica 26. kola koje se trebaju igrati pred praznim tribinama od petka do ponedjeljka, one idu prema planu, ali ovise o odluci sanitarnih vlasti

13.3.2020.
13:09
Profimedia
VOYO logo

Njemačka nogometna liga (DFL) je objavila kako će u ponedjeljak predložiti potpuni prekid prvenstva prve i druge lige do najmanje 2. travnja zbog pandemije koronavirusa. To znači da će Bundesliga biti jedina od liga petica koja će se igrati ovog vikenda.

"Vodstvo DFL-a će u ponedjeljak predložiti glavnoj skupštini prekid prvenstva u dvije lige od utorka do 2. travnja, odnosno do kraja razdoblja u kojem se igraju međunarodne utakmice", navodi se u priopćenju DFL-a koje je objavljeno u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"DFL i klubovi su stalno u kontaktu sa saveznim ministarstvom zdravlja i i lokalnim vlastima. Pravilo je da se odluka tih tijela mora poštivati", dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat ćemo sutra, ali utakmica s Chelseajem je odgođena. Vodstvo Bundeslige obavijestilo nas je da su sve utakmice suspendirane do 2. travnja, a i nitko ne može predvidjeti koliko će trajati ova situacija s virusom", rekao je na konferenciji za novinare Bayernov čelnik Karl-HeinzRummenigge.

"U Bundesligi niti jedan igrač nije zaražen i to je razlika u odnosu na ostale koje se neće igrati za vikend", dodao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od idućeg vikenda na rasporedu je reprezentativna pauza. Preporučujem Fifi da otkaže okupljanje reprezentacija jer dolaze sa svih krajeva svijeta. Možda će i Euro biti nužno odgoditi, a prvenstva bi se mogla igrati i u lipnju. ", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern, inače, u subotu ide na noge berlinskom Unionu pa je uz Rummeniggea na presici bio i trener HansiFlick.

"Teško se pripremati za utakmice u ovoj situaciji. Utakmice bez gledatelja nisu normalne, ali naš je posao pripremiti momčad i usredotočiti se na nogomet", poručio je Flick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo