ZAŠTO ON NIJE MEĐU DALIĆEVIM VATRENIMA? / Mladi reprezentativac Hrvatske bolji asistent od Messija i trenutno je drugi po efikasnosti u Europi

Image

Bolji od njega je jedino Filip Kostić koji asistira svakih 130 minuta i ima na svom kontu devet asistencija

31.3.2021.
15:43
VOYO logo

Mladi hrvatski reprezentativac, Borna Sosa, ove sezone igra u vrhunskoj formi u dresu svog Stuttgarta. Prošle sezone nije se baš naigrao, kako zbog povrede tako i zbog podužeg hvatanja forme, ali zato je ove sezone jedan od najboljih lijevih bočnih u Bundesligi.

Sosa je jedan od najzaslužnijih za dobru poziciji Stuttgarta ove sezone u ligi. Stabilni su na sredini ljestvice Bundeslige, a Sosa je ove sezone uspio skupiti osam asistencija, a čak sedam njih uspio je namjestiti baš u ovoj 2021. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sosu krasi vrhunski centaršut, prodornost i moć ponavljanja, a trenutno je možda i najvažniji igrač u svojoj momčadi. Koliko je Sosa dobar najbolje govori i CIES-ov izvještaj o najboljim asistentima u "ligi pet".

Hrvat ima jednaki broj asistencija kao i Lionel Messi, Thomas Muller i Toni Kroos, ali Sosa je ispred njih jer je svoje asistencije isporučio puno brže od kolega iz ostalih klubova. U prosjeku asistira svakih 126.3 minute. Bolji od njega je jedino Filip Kostić koji asistira svakih 130 minuta i ima na svom kontu devet asistencija. Pitamo se samo kako to da Sosa s ovakvim brojkama i top-formom još uvijek nije u reprezentaciji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo