ZAŠTO JE DINAMO PRODUŽIO S OTPISANIM GAVRANOVIĆEM? / Htjeli su dovesti hit-igrača Prve HNL, ali bio im je preskup

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Glavno je pitanje zašto je Dinamo produžio ugovor igraču na kojeg ne računa već mjesecima?

22.7.2020.
15:34
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prvi konkretan potez novog trenera Dinama, Zorana Mamića, čak je pomalo i iznenađujuć. Naime, trener i sportski direktor Dinama odlučio je produžiti ugovor s odavno otpisanim napadačem Marijom Gavranovićem.

Gavranović već neko vrijeme nije u Zagrebu, Dinamo je odlučio da na njega ne računa u posljednjim utakmicama i ovaj je otišao za Švicarsku. Međutim, Mamić sada 30-godišnjeg napadača vraća s odmora i dogovara s njim novu suradnju do ljeta 2023. godine. Visina plaće za sada nije poznata, ali nagađa se da će biti puno manja nego ona iz prethodnog ugovora koja je iznosila otprilike 800 tisuća eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

31.5.2020., Stadion Rujevica, Rijeka - Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa izmedju HNK Rijeka i NK Osijek. Antonio Colak Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Glavno je pitanje zašto je Dinamo produžio ugovor igraču na kojeg ne računa već mjesecima? Sportske novosti tvrde da je Švicarac bio u nekim planovima Dinama za sljedeću sezonu, ali da se od toga nakratko odustalo. Planirali su, navodno, dovesti napadača Rijeke i hit-igrača Prve HNL, Antonija Čolaka, ali Rijeka je izvijesila preveliku cijenu, čak tri milijuna eura i Dinamo se morao povući. Zbog toga je, tvrdi SN, Dinamo odlučio okrenuti se Gavranoviću i produžiti mu ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo