ZASJENIO RONALDA I MESSIJA, PA ZAČUDIO SVIJET ODABIROM KLUBA: / Čudesni Haaland odbio Engleze i Talijane, evo gdje nastavlja karijeru

Image
Foto: Profimedia

Haaland će tamo biti do ljeta 2024. godine te će dobiti ugovor vrijedan osam milijuna eura po sezoni

29.12.2019.
16:27
Profimedia
VOYO logo

Već gotovo pola godine ovaj dečko ne silazi s naslovnica brojnih uglednih europskih medija. Norveško čudo od djeteta, Erling Haaland proslavio se golgeterskom formom u RB Salzburgu ove sezone, ali ne samo u prvenstvu već i na najvećoj sceni, u Ligi prvaka. Haaland je u 22 utakmice za Salzburg ove sezone zabio nestvanrih 28 golova, a čak je osam njih utrpao u grupnoj fazi Lige prvaka.

Zasjenio je i Lionela Messija, najboljeg igrača svijeta, kao i Cristiana Ronalda te ostale superzvijezde europskog i svjetskog nogometa. Povezivalo se Haalanda s brojnim europskim velikanima. Bio je na korak od Manchester Uniteda, Juventusa, Milana, Leipziga, ali na kraju je odbio sve te ponude i potpisao je za dortmundsku Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussija je potvrdila dolazak Haalanda i on će tamo biti do ljeta 2024. godine te će dobiti ugovor vrijedan osam milijuna eura po sezoni. Nagađa se kako je baš taj element bio presudan jer Haaland je tražio oveću plaću koju su većina njemačkih i talijanskih klubova ne može ili ne želi priuštiti. Salzburg je zaradio 20 milijuna eura od ovog transfera, dakako, zbog klauzule u njegovom ugovoru, a ne zbog loše pregovaračke politike, što bi mnogi mogli pomisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo