ZAR SE OVAKO OPRAŠTA OD IGRAČA KOJI JE GINUO ZA KLUB? / Katalonci poslali posljednju i to vrlo ružnu poruku Rakitiću

Image
Foto: Profimedia

Možda ovo i jest još jedna u nizu transferskih spekulacija, ali postaje pomalo ružno za gledati kako se Barcelona i mediji naklonjeni njoj odnose prema Rakitiću

6.4.2020.
11:11
Profimedia
VOYO logo

Godinama je bio najodaniji vojnik kluba, igrao je pedesetak utakmica po sezoni, trpio je svakakve napade i kritike, a isto tako i pohvale i komplimente, medija i navijača. Nije se bunio kada bi sjedio na klupi, nije kukao niti kada su ga "raubali" iz tjedna u tjedan, preživio je i dobre i loše režime trenera koji su se izredali na klupi njegove momčadi, ma Ivan Rakitić je, možemo slobodno reći, ostavio dušu i srce u Barceloni.

No, došlo je, čini se, vrijeme da se Rakitić polako oprosti od Camp Noua. Već se gotovo pola godine nagađa o njegovu odlasku, zainteresirani su Atletico Madrid, Sevilla, PSG i još navodno tri talijanska kluba (Juventus, Inter i Milan), a kako Vatreni ulazi u zadnju godinu ugovora i Barcelona mu neće dati novi to znači da ako žele zaraditi moraju ga prodati ovoga ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial

Ivan Rakitić

Otpisan

Tako će vjerojatno i biti, no jedna stvar nam se čini nekako nepravedna. Naime, katalonski dnevnik Sport, otkrio je kako se Barcelona, ako je to uopće istina, podosta ružno oprostila od Rakitića. Oni, naime, tvrde kako su u Barceloni dosta hladno kazali Rakitiću da je otpisan.

"Rakitiću su u klubu rekli da više ne njega ne računaju i da će ga prodati u ljetnom prijelaznom roku", tvrdi to katalonski Sport koji Rakitića stavlja na svoju naslovnicu uz jasnu poruku da je otpisan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode dalje u članku kako je Barcelona dobila tri dobre ponude za Rakitića iz Italije, ali da Hrvat ne želi tamo, već se želi vratiti u Sevillu. Ističu da Rakitić sada pravi probleme Barceloni jer ne želi u Italiju, gdje Juventus, Milan i Inter nude više novca, jer želi ostati u Španjolskoj i zaigrati za Sevillu, kojoj je pak previše dati 20 milijuna eura za igrača koji je zagazio u 33. godinu života.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) congratulates Barcelona's Argentine forward Lionel Messi for his second goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Valladolid FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 29, 2019., Image: 479723896, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Stvara im probleme?

"Rakitić će imati zadnju riječ, ali on je već zadnjih godina pokazao što želi time što je odbijao raskošne ponude Juventusa i PSG-a", navodi Sport i time podsjeća da je Rakitić odbio prijeći u PSG u paketu za Neymara. Barcelona sada pak želi iskoristiti interes Intera za Rakitićem kako bi ga uključili u razmjenu za njihova napadača Lautara Martineza, no Rakitićeva želja da zaigra za Sevillu mogla bi im biti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, možda ovo i jest još jedna u nizu transferskih spekulacija, ali postaje pomalo ružno za gledati kako se Barcelona i mediji naklonjeni njoj odnose prema čovjeku koji je godinama ginuo za klub. Pa ako želi karijeru završiti u Sevilli, nakon svega što je prošao u Barceloni, valjda mu to mogu i omogućiti? Ili je nogomet na kraju ipak samo biznis...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo