ZAPOČINJE SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO: / Modrić i društvo kreću po novu krunu, natjecanje otvara Mamićeva momčad

Image
Foto: AFP

Zadnjih pet izdanja ovog natjecanja otišla su u ruke europskih prvaka

11.12.2018.
16:58
AFP
VOYO logo

Petnaesto izdanje Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva započinje sutra utakmicom u kojoj će snage odmjeriti domaćin u Abu Dhabiju i pobjednik prvenstva UAE, Al Ain, klub kojeg vodi Zoran Mamić, te novozelandski Team Wellington, pobjednik Oceanijske Lige prvaka.

U pitanju je utakmica pretkola prvenstva kontinentalnih prvaka, a pobjednik tog susreta sučelit će se u četvrtfinalu afričkom prvaku Espérance Tunisu za prolaz u polufinale i susret s River Plateom 18. prosinca. U drugom četvrtfinalu igrat će meksička Chivas Guadalajara i pobjednik Azijske lige prvaka japanski Kashima Antlers, a nagrada za pobjednika je susret s Real Madridom 19. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favorit je, naravno, Real Madrid

Jasno, veliki favorit natjecanja je europski prvak predvođen najboljim svjetskim nogometašem godine, Real Madrid Luke Modrića. Za očekivati je da će osvajač Lige prvaka igrati finale koje je na rasporedu 22. prosinca u kojem bi mu suparnik trebao biti južnoamerički prvak, argentinski River Plate.

Zadnjih pet izdanja otišla su u ruke europskih prvaka, među kojima i tri koja je osvojio Real Madrid (2014., 2016., 2017.). Osvoji li Madrid naslov i ove godine bit će klub s najviše titula klupskog prvaka svijeta. Trenutačno prvo mjesto te ljestvice dijeli s Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale će se igrati na Zayed Sports City Stadium u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike