Play ponuda

ZAPOČELO JE U-19 EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO: / Evo s kojim igračima će Hrvatska na nogometne velikane

Image
11.7.2016.
14:24
Play ponuda

Nakon odrađenih priprema u Sv. Martinu na Muri te pripremne utakmice sa Slaven Belupom, mladi hrvatski reprezentativci pod vodstvom izbornika Ferde Milina zaputili su se u Njemačku, gdje ih u skupini B Europskog prvenstva do 19 godina očekuju dvoboji s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom.

Hrvatska otvara protiv Nizozemske

Naši će juniori Euro otvariti protiv Nizozemske u utorak, 12. srpnja u 12 sati, a dvoboj će biti odigran u Ulmu. U petak 15. srpnja od 19.30 sati, Hrvatska će u Aalenu odmjeriti snage s Francuskom, a posljednju utakmicu grupne faze Milinovi izabranici će odigrati u ponedjeljak, 18. srpnja od 12 sati, protiv Engleske u Heidenheimu.

Izbornik Milin odlučio je da će Hrvatsku na ovom Euru predstavljati sljedećih 18 igrača: vratari Karlo Letica (Hajduk) i Ivan Nevistić (Rijeka); braniči Matej Hudećek, Vinko Soldo, Marijan Čabraja (svi Dinamo), Silvio Anočić (Roma) i Martin Erlić (Sassuolo); veznjaci Andrija Balić (Udinese), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Kristijan Jakić (Split), Bojan Knežević, Karlo Plantak, Nikola Moro (svi Dinamo); napadači Ivan Božić, Matija Fintić, Davor Lovren (svi Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg) i Fran Brodić (Club Brugge).

'Jako sam zadovoljan koncentracijom igrača'

"S obzirom na viđeno na pripremama u Sv. Martinu na Muri te u utakmici sa Slaven Belupom, kao i analizirajući svaki trening te s obzirom na činjenicu da nam se nisu priključili Šemper, Benković i Sosa, ovaj popis je napravljen na takav način da svaki igrač može u određenom trenutku odigrati na dvije, tri, pa neki i na četiri pozicije što je jako važno na ovakvom turniru. Što se samih priprema tiče, jako sam zadovoljan koncentracijom igrača te njihovom količinom žara. Samo se nadam da ćemo sve to prebaciti i na utakmice Europskog prvenstva koje su pred nama", kazao je Milin prilikom objave konačnog popisa putnika za Njemačku.

Prvi vratar ove reprezentacije Adrian Šemper, središnji branič Filip Benković i lijevi bočni Borna Sosa u ponedjeljak su s prvom momčadi Dinama otputovali u Skoplje, gdje će hrvatski prvak u utorak (20.45 sati) odigrati prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Vardara.

Play ponuda
Play ponuda