ZANIMLJIVO JE TO ZORAN MAMIĆ POSLOŽIO: / Evo u kojem bi sastavu Dinamo trebao krenuti po playoff Lige prvaka

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Glavno je pitanje koga će Mamić poslati na teren protiv neugodnog Ferencvaroša?

15.9.2020.
23:18
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Želimo pobijediti i siguran sam da imamo kvalitetu za plasirati se u playoff Lige prvaka", kazao je u utorak prije polaska u Budimpeštu trener Dinama Zoran Mamić.

Igrači, stručni stožer i delegacija Dinama otputovali su u utorak ujutro u Budimpeštu gdje ih u srijedu na stadionu Groupama Arena čeka utakmica trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvarosa. Utakmica počinje u 19,00 sati, a u ovoj fazi kvalifikacija igra se samo jedna utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se naš cilj, zna se da želimo pobijediti i ući u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u skupinu. Momčad je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo i kvalitetu i snagu pružiti dobru igru i plasirati se su playoff. Radi se o dobroj momčadi sa sjajnim rezultatima. Izbacili su dva neugodna, vrlo dobra suparnika – Djurgarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o dobroj momčadi koja ima puno vrlina. Mi ćemo, kao što je slučaj uoči svake utakmice, pokušati tražiti neke njihove mane i nastojati ih iskoristiti", naglasio je Mamić.

Modri su prošle sezone na istoj ovoj razini natjecanja protiv istoga suparnika odigrali neriješeno 1-1 na Maksimiru, a zatim uvjerljivo slavili u Budimpešti sa 4-0, no sada je na rasporedu samo jedna utakmica. Pobjednik će se plasirati u playoff Lige prvaka, dok će poraženi preseliti u playoff Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

30.08.2020., Zagreb. stadion u Maksimiru - Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tko će igrati?

E sada, glavno je pitanje koga će Mamić poslati na teren protiv neugodnog Ferencvaroša? Na golu je siguran Dominik Livaković, koji je ujedno ponajbolji igrač Dinama u novoj sezoni. Ispred njega će vrlo vjerojatno igrati talentirani 18-godišnji stoper Joško Gvardiol i to u paru s vrlo iskusnim Emirom Dilaverom. Bekove će mu igrati Leovac i Stojanović, koji su ionako nedodirljivi u momčadi.

E sada, u veznom redu Dinama uvijek je gužvovito, ali očekuje se da će Arijanu Ademiju, bez kojeg je sastav Dinama nezamisliv, društvo praviti ili Amer Gojak ili sjajni Kristijan Jakić, a kao istureni vezni trebao bi biti Lovro Majer, apsolutni hit Mamićeva Dinama ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desno krilo rezervirano je za novopridošlog Lirima Kastratija, najbržeg igrača Prve HNL koji se sjajno uklopio u Mamićevu momčad, a s lijeve strane trebao bi biti Mislav Oršić koji se konačno počeo vraćati u formu.

Glavno je pitanje koga će Mamić postaviti u napad. Mario Gavranović u dobroj je formi, ali Dinamovu igru znatno bolje oplemenjuje Bruno Petković pa nekako više vjerujemo da će Mamić odabrati baš hrvatskog reprezentativca ispred Švicarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Dinamo je, barem ovako na papiru, veliki favorit, no, igra se jedna utakmica i to u gostima protiv znatno jačeg Ferencvaroša u odnosu na prošlu sezonu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo