ZAISKRILO IZMEĐU BOBANA I MALDINIJA: / Milanove legende u konfliktu usred velike krize - Hrvat ima jednu ideju, Talijan sasvim drugu

Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia

Potrebna su pragmatična riješenja, a na jedno takvo spreman je Zvonimir Boban

30.9.2019.
13:51
Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia
VOYO logo

Velika kriza trese bivšeg prvaka Europe i jedan od najtrofejnijih klubova današnjice. AC Milan trebao je proći kroz katarzu ovoga ljeta, a predvodnici novog vala trebali su biti Zvonimir Boban i Paolo Maldini, koje je klub postavio za glavne operativce. Dovelo se pregršt novih igrača među kojima je i 40 milijuna eura vrijedni Ante Rebić, stigao je i novi trener Marco Giampaolo, ali ništa nije kako treba i Milan je potonio nakon prvih šest kola nalazi se gotovo na samom dnu s čak četiri poraza na svom kontu.

Bilo je tu glasina da će klub u međuvremenu kupiti francuski modni magnat Bernard Arnault, ali ovaj je to demantirao. Očito je da za sada ne postoje kvalitetna i jasna sportska politika i menadžment, što se na kraju osjeti i na terenu. Milan nema igru, nema jasnu taktiku, filozofiju, Giampaolo još ne zna niti što mu bi sa svim tim igračima, odnosno kako stvoriti koheziju među njima. A Milan u međuvremenu, dok se on smisli, tone i tone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Alamy
Image
Foto: Profimedia, Alamy

, Image: 405543238, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line:

Potrebna su pragmatična riješenja, a na jedno takvo spreman je Zvonimir Boban, no s njim se, kako tvrdi Calciomercato, ne slaže prvi mu suradnik Paolo Maldini. Dok Boban smatra kako bi Giampaola trebalo što prije odstraniti, Maldini je skloniji tome da Švicarac ostane i da mu se da još vremena da nešto stvori. Talijanski medij tvrdi kako su "razlike u njihovim stavovima trenutno - zapanjujuće".

Novinar portala Calciomercato, Daniele Longo doznaje još kako Maldinija podržava i uprava kluba, što znači da Bobanov prijedlog pada u vodu. Navodno, Boban je bio taj koji je prvi podržao ideju da Giampaola na klupi zamjeni legendarni napadač Milana, a danas izbornik Ukrajine, Andrij Ševčenko. Međutim, dobio je, kako pišu pojedini talijanski mediji, odbijenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo