ZAGRIJAVANJE ZA ŠPANJOLSKU: / San Marino je bio lagan zalogaj za mlade Vatrene

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U utakmici 6. kvalifikacijske skupine za odlazak na EURO hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine pobijedila je u Šibeniku selekciju San Marina s 4:0 (2:0)

11.11.2015.
19:03
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska U21 vrsta ubilježila je i četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za EURO, te ostala na čelu skupine s maksimalnih 12 bodova. Izabranici Nenada Gračana lako su se na šibenskom Šubićevcu obračunali s nejakim San Marinom i samo je bilo pitanje s koliko će golova u mreži gosti otići s terena. Hrvatska u četiri utakmice u skupini još nije primila gol, a postigla ih je dvanaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović načeo mrežu gostiju

Za ovu utakmicu, momčad je iz A selekcije pojačao Marko Pjaca, za utakmicu protiv Španjolske tu će biti i Mateo Kovačić.

Mreža se zatresla u 12. minuti. Strijelac je bio Alen Halilović, igrač Sportinga iz Gijona, kojemu je pomogao i branič San Marina Battistini. Halilović je prošao po desnoj strani, pokušao dodati za Marija Pašalića, ali je loptu prije toga presjekao branič gostujuće momčadi i usmjerio ju u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli su gosti izjednačiti, Tomassini nije iskoristio veliku Perićevu pogrešku, s pet metara nije uspio svladati Livakovića.

Krajem prvoga dijela Hrvatska je stigla i do drugog pogotka. Pašalić i Ćorić na brzinu su izveli korner, ubačaj Ćorića "boksao" je gostujući vratar E. Benedettini. No, samo do usamljenog Milića koji glavom bez poteškoća pogađa praznu mrežu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na odmor otišla s prednošću od 2:0, drugi gol glavom je u 44. minuti zabio Antonio Milić, nakon izvedenog kornera. Vratar Benedettini uspio je izboksati loptu koju je uputio Ante Ćorić. No, Milić se našao na pravom mjestu.

Zabio i Pjaca

Već u 47. minuti bilo je 3:0, zabio je Dino Perić. I on glavom,nakon ubačaja Mikanovića. Četiri minute kasnije Milić je proigrao Marka Pjacu koji se u situaciji "jedan na jedan" otresao svog čuvara i svladao vratara San Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći susret Hrvatska igra s daleko jačom Španjolskom, u utorak u Rijeci. Hrvatska vodi s 12 bodova, europski prvak Švedska i Španjolska imaju po 7, Gruzija 6, a San Marino i Estonija po jedan bod.

HRVATSKA - SAN MARINO 4-0

Pred 1000 gledatelja na stadionu Šubićevac sudio je Mamadov iz Azerbajdžana. Strijelci: 1:0 Halilović (12), 2:0 Milić (44), 3:0 Perić (47), 4:0 Pjaca (51). HRVATSKA: Livaković - Mikanović (Brlek, 62), Perić, Ćaleta Car, Milić - Ćorić, Radošević (Tudor, 62), Pašalić - Halilović, Vlašić, Pjaca (Fiolić, 76) SAN MARINO: E. Benedettini - D'Addario, Cesarini, M. Battistini, Grandoni, Proli - Zafferani (Ceccaroni, 61), L. Censoni, Golinucci (Francini, 52), Tomassini (Raschi, 82)- Bernardi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo