povijesno priznanje / Zadar slavi Modrića: 'Njegov interes za sportom bio je strašan, i uz granate samo je mislio na loptu'

Zadar slavi svog junaka - Luka Modrić proglašen je najboljim igračem svijeta, a njegov rodni kraj je oduševljen

25.9.2018.
19:20
VOYO logo

Najbolji nogometaš na svijetu prve nogometne korake napravio je na zadarskoj travi. Za trenera koji ga je počeo trenirati u 7. godini proglašenje najboljeg bilo je jako emotivno

"Gledao sam u kafiću s prijateljima, pa sam pobjegao kući da gledam sam od tog uzbuđenja. U kući kad je to bilo proglašenje, čak je pala i suza, naježio sam se i stvarno bio sretan",  kaže trener Miodrag Paunović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan je bio i Lukin suigrač koji pamti kako su od prvog dana znali da će Luka jednom biti veliki igrač, ali pamti i anegdote.

"Jednom smo tako dolazili na trening.. i našli smo ga da visi naopako obješen za ogradu. Mi smo stali, nismo mogli virovati što se događa, a on kaže da ga je trener obisija da se istegne, da malo naraste", prisjeća se Lovre Vulin iz Pakoštana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djetetom, koje je sa 6 godina iz rodnog Obrovca došlo u Zadar i u prognaničkom sještaju po hotelima loptom razbijalo prozore, ponose se i u Osnovnoj školi Šime Budinića. Lukina razrednica bila je razrednica i njegovim sestrama.

"Jedna skromna, samozatajna obitelj koja je uvijek brinula o svojoj djeci, a on je uvijek ovako najviše bio zainteresiran za sport.. po toj njegovoj zainteresiranosti, zaigranosti, pogotovo na tjelesnom, moglo se zaključuti da će on naći sudbinu negdje malo dalje", priča Anita Mustać, razrednica Luke Modrića, OŠ Šime Budinića Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će Luka daleko dogurati u nogometu, bilo je jasno od prvih nogometnih turnira kada je dominirao u igri iako je bio tjelesno slabije građe od vršnjaka.

"Ne samo što je imao talent, nego je volio trenirati i raditi. Tako da mu nije bilo teško doći na trening ni kad su padale granate, jer mi smo trenirali pod granatama, pa kad padne, onda pobjegnemo u zaklon", dodao je Paunović.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadrani smatraju da bi u budućnosti svi koji dolaze u Zadar trebali znati da dolaze u grad Luke Modrića.

"Nismo ni svjesni da je to jako velika stvar imati najboljeg nogometaša na svijetu iz jednog ovakvog grada",kaže Zadranin Damir Granić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često znamo isticati ono što je negativno, a ono što je pozitivno slavimo dva, tri dana, četvrti zaboravimo", dodaje njegova sugrađanka Mia.  

Ali, Modrića će se teško zaboraviti. Ovom je titulom stao uz bok najboljim nogometašima svih vremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo