GOTOVO JE / Zaboravljeni Vatreni šokirao sve odlukom. Bivši hrvatski reprezentativac umirovio se s 29 godina, evo što će sada raditi

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Odmah po završetku igračke, započeo je s trenerskom karijerom, preuzeo je mjesto pomoćnog trenera kadeta NK Rijeke

17.8.2022.
19:29
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac i nekada jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Ivan Močinić, završio je karijeru s 29 godina. Igračku karijeru morao je prekinuti zbog problema s ozljedama, a posljednju sezonu odigrao je u dresu Šibenika.

Međutim, Močinić je odmah po završetku igračke, započeo s trenerskom karijerom, preuzeo je mjesto pomoćnog trenera kadeta NK Rijeke, kluba u kojem je započeo karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovno sam na starom mjestu, na kojem sam proveo najbolje dane karijere. Ovo se dogodilo preko noći. Bio sam igrač i odjednom sam krenuo novim smjerom. Sada sam pomoćni trener kadeta. Uživam u poslu, to mi je nešto novo. Dobra smo ekipa, gušt je raditi s djecom. Početnik sam, ali neke stvari znam i želim ih prenijeti djeci", rekao je Močinić za službenu stranicu Rijeke.

"Htio sam ostati u nogometu. Bio sam igrač, no zadnjih pet-šest godina mučim se s ozljedama. Htio sam raditi nešto korisno. Nogometu sam se mogao posvetiti samo ako postanem trener. Nije bilo sreće zbog ozljeda, a ovako mogu sretan doći na posao. Želju, volju i energiju zbog raznih faktora nisam mogao dati kao igrač", izjavio je Močinić i opisao što mu se sve izdogađalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Što mi se sve dogodilo?

"Dosta me ljudi otpisalo, a ja sam radio više nego ikada i dobro se osjećao, ali nisu dolazili rezultati. Tako se moraš zapitati. Bio sam zdrav mjesec dana pa bi mi nakon rupture kvadricepsa otišla prepona. Kad je to završilo, nateklo mi je koljeno. Onda sam dobio mononukleozu. Koliko se god mučiš, radiš jedan korak naprijed i dva natrag", izjavio je Močinić i naglasio...

"Nije da nisam htio, ali svi ti povratci utječu na psihu. Bolje je krenuti u drugom smjeru. Tijelo nije pratilo što je glava željela te je bolje energiju usmjeriti na nešto drugo. Imam 29 godina, nije to malo, a želiš igrati na razini na koju si naučen", izjavio je Močinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Močinić je za Rijeku igrao od 2011. do 2016. godine, zatim je prešao u Austriju Beč za koju je igrao do 2019. godine. Zatim se vratio u Hrvatsku, igrao je u Istri, pa onda bio bez kluba, te je na koncu bio nekoliko mjeseci u Olimpiji i na kraju završio u Šibeniku.

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Bio među Vatrenima

Močinić je u jednom periodu karijere, dok je bio kapetan Rijeke, dobio i poziv u reprezentaciju. Trebao je nastupati i na SP-u 2014. godine kada je Vatrene vodio Niko Kovač, ali propustio je priliku zbog ozljede gležnja. Za Hrvatsku je na kraju nastupio pod Antom Čačićem 2015. godine i odigrao je jednu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je osam godina od toga. Tada nisam bio ni svjestan da sam u reprezentaciji, a sad vidiš kakva su to imena i kakva je čast bila. Zadovoljan sam što sam upisao jedan nastup za Hrvatsku i bio u Brazilu. To su lijepi trenuci, ali moram se usmjeriti na nešto novo", prisjetio se Močinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo