ZABORAVITE HAALANDA, IMAMO NOVU MLADU MEGAZVIJEZDU: / Red Bull opet ima igrača kojeg želi pola Europe

Image
Foto: CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia

Mislilo se da se Red Bull neće tako skoro oporaviti nakon odlaska Norvežanina, ali oni su mu odmah pronašli zamjenu

10.6.2020.
8:13
CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia
VOYO logo

Vjerovali ili ne, u samo jednoj sezoni Red Bull Salzburg je lansirao u svijet čak dvije mlade zvijezde. U prvom dijelu sezone svi su pričali o izvanzemaljcu Erlingu Haalandu, dečku koji je u postigao 28 golova u 22 nastupa za austrijsku momčad. Norvežanin je ekspresno prodan ove zime u Borussiju Dortmund, gdje je samo nastavio s golgeterskom formom zabivši 13 golova u 14 utakmica.

Međutim, mislilo se da se Red Bull neće tako skoro oporaviti nakon odlaska Norvežanina, ali oni su mu odmah pronašli zamjenu i to ne bilo kakvu. Naslijedio ga je 21-godišnji Zambijac Patson Daka. On je u Salzburgu još od 2017. godine, ali tek je sada dočekao svoju priliku i itekako ju je iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

November 27, 2019, Genk, BELGIUM: Salzburg's Patson Daka celebrates after scoring during the game between Belgian soccer team KRC Genk and Austrian club RB Salzburg, Wednesday 27 November 2019 in Genk, on the fifth day of the group stage of the UEFA Champions League, in the group E. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ,Image: 485194102, License: Rights-managed, Restrictions: * EXCLUSIVE to ZUMA: Belgium, France, Germany, Luxembourg and Netherlands Rights OUT *, Model Release: no

Traži ga pola Europe

U 23 utakmice Salzburga u prvenstvu zabio je 21 gol i još je pritom četiri namjestio. U kupu, koji je Salzburg nedavno i osvojio, Daka je upisao dva gola i tri asistencije, a postigao je jedan gol i u Ligi prvaka ove sezone, protiv Genka.

Samo proteklog vikenda čovjek ze postigao hat-trcik protiv Hartberga, a posebno valja istaknuti njegov drugi pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda još nema službenih ponuda za Daku, mladog Zambijca navodno traži pola Europe, što i ne čudi previše jer osim što dobro igra, Daka vrijedi tek nešto manje od osam milijuna eura i njegova odšteta bila bi prihvatljiva većini europskih bogataša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavi li Zambijac s ovakvim igrama vjerojatno ćemo ga uskoro gledati u nekom od najjačih europskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo