Čistka u Hajduku: 'Daleko je to od igrača...'

Početak novog tjedna je donio olakšanje za navijače Hajduka, ali i trenera Igora Tudura. Iskusni desni bočni i reprerezentativac BiH Avdija Vršajević produžio je ugovor do ljeta 2016.

20.1.2015.
18:11
VOYO logo

Tudor je u ponedjeljak poveo momčad iz Gabele u Rovinj, ali Vršajevića nije bilo u autobusu jer dogovor igrača i kluba nije bio postignut. Negdje na pola puta stigla je radosna vijest.

"Kao što sam uvijek i govorio, Hajduk i ja brzo nađemo zajednički jezik. Smatram da ponude koje su stizale nisu bile zadovoljavajuće ni za Klub ni za mene te je bilo sasvim normalno i očekivano produžiti ugovor s Hajdukom i odmah nastaviti s pripremama za polusezonu koja je pred nama", izjavio je Vršajević koji se momčadi priključio danas (utorak).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneru Igoru Tudoru je laknulo, nastavak sezone je za dva i pol tjedna.

"Odluka kluba je da u konkurenciji ne bude više Jozinovića i Anđelkovića, a Avdija je jedan od naših najvažnijih igrača... U Gabeli smo odigrali turnir na kojem nismo baš mogli pokazati svo svoje znanje... Odigrali smo dvije utakmice neodlučeno, nismo plasmanom zadovoljili, ali to u ovom trenutku sezone najmanje je važno", izjavio je Tudor za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A trojac koji je stigao iz Zagreba (Juranović iz Dubrave, Bašić iz Rudeša i Pejić koji je igrao u Dinamu), doživio je hladan tuš po dolasku na Poljud.

"Daleko je to od igrača na koje bismo se mogli osloniti, da budu pojačanja. Neka rade, oni će sva trojica u B momčad ili će se vratiti u svoje klubove na posudbe, doduše sad kao igrači Hajduka. Nije lako iz treće, pa i druge lige doći u Hajduk i nametnuti se, to je razumljivo. Bit ćemo strpljivi s njima", objasnio je Tudor te se osvrnuo na pojačanje 2014. godine na Poljudu - Artema Milevskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milevski je zbog teškog terena u Gabeli bio nevidljiv, on je fin igrač od poteza i tehnike, a u Gabeli se nije mogao iskazati. No, on je naša uzdanica, bit će sigurno puno bolji. Na Vlašića i Balića i te kako računamo, dobit će prostor i minutažu, ali pritisak ne bismo trebali stvarati, teško je očekivati da nam oni prave razliku na utakmicama. Ni Messi u njihovim godinama nije pravio odmah razliku, nemojmo ih opterećivati. Od priča se ne postaje igrač, nego igrom i radom, treninzi i potom utakmice su jedino mjerilo".

2 Dino Mikanović 4 Toma Bašić 5 Goran Milović 6 Avdija Vršajević 7 Jean Evrard Kouassi 8 Nikola Vlašić 9 Anton Maglica 10 Artem Milevskyi 11 Sandro Gotal 13 Ivo Grbić (gk) 14 Ivan Anton Vasilj 18 Mijo Caktaš 19 Elvir Maloku 21 Josip Juranović 22 Mario Maloča (c) 23 Zoran Nižić 24 Marko Pejić 26 Josip Vuković 27 Zvonimir Milić 28 Filip Bradarić 30 Josip Bašić 31 Tino Sušić 44 David Domej 78 Dejan Mezga 91 Lovre Kalinić (gk) 99 Andrija Balić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo