ZA BRZI ZABORAV: / Dva crvena kartona i Velazquezova premijera iz noćne more

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić

Vrlo je malo kvalitetnog nogometa ponudilo 138. izdanje jadranskog derbija koji se po prvi put igrao na novom stadionu na Rujevici. Rijeka i Hajduk su u utakmici 6.

15.8.2015.
21:25
PIXSELL, Nel Pavletić
VOYO logo

RIJEKA - HAJDUK 0:0

RIJEKA: Vargić - Ristovski, Samardžić, Lešković, Tomečak - Maleš, Močinić - Jugović, Sharbini, Moises - Balaj

HAJDUK: Kalinić - Velazquez, Milović, Nižić, Juranović - Jefferson - Balić, Sušić, Caktaš, Vlašić - Kiš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi će ostati upamćen prvenstveno po dva crvena kartona. U 17. minuti su domaći ostali s igračem manje nakon što je Moises laktom pogodio u glavu Juranovića. Za suca Strahonju to je bio izravan crveni karton, a prigovori riječkih nogometaša i negodovanje publike nisu donijeli nikakvu korist. Snage su se na travnjaku izjednačile u 65. minuti kada je Argentinac Velazquez, kojem je ovo bio debi u dresu Hajduka, napravio grubi prekršaj na Ristovskom.

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić
Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić

Splićani su, dakle, više od 45 minuta imali igrača više, ali nisu to znali iskoristiti. Štoviše, najbolju su priliku Burićevi nogometaši imali u 83. minuti, kada su momčadi bile brojčano izjednačene. Maglica je sam išao na domaćeg vratara Vargića, ali je s desetak metara pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka nastavila niz protiv Hajduka

Zadnjih je 20-ak minuta dvoboja Rujevicu okupao i pljusak koji je dodatno pokvario ambijent i igru. U svakom slučaju, dvije su momčadi ponudile vrlo malo i nijedna od njih nije ni zaslužila uzeti sva tri boda. Ipak, vrijedi istaknuti da su Riječani i 12. utakmicu zaredom uspjeli sačuvati nepobjedivost protiv Hajduka. Fotogaleriju s ove nezanimljive utakmice možete pogledati OVDJE.

Image

VRUĆE NA RUJEVICI: Bez golova, ali s puno nervoze u dvoboju Rijeke i Hajduka

I Rijeka i Hajduk tako nakon šest kola na kontu imaju samo po jednu pobjedu. Riječani su treći na ljestvici s osam bodova, a Splićani peti s bodom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo