Amerikanci u Hrvatskoj šokirani: 'Nismo dosad naišli na ovo!'

11.12.2012.
19:58
VOYO logo

"Naša tvrtka X Sports Worldwide ovlaštena je od strane kompanije Santa Monica Argentina, koja se nalazi na web stranici AFA-e http://www.afa.org.ar/ kao službena komercijalna agencija.

Tu i takvu smo autorizaciju u pregovorima predočili i poslali na adresu HNS-a i, štoviše, primili smo informaciju od naših poslovnih partnera iz Argentine da je HNS telefonskim pozivom PROVJERIO našu autentičnost i valjanost naše punomoći, što smo prihvatili kao dobar poslovni običaj i o čemu smo, štoviše, e-mailom izvijestili gosp. Šukera osobno prije nekoliko dana. Kopiju tog e-maila također posjedujemo i u mogućnosti smo je proslijediti bilo kome na zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, nije točan navod iz prijevoda e-maila koji je objavljen na stranicama HNS-a kako je jedina agencija ovlaštena od strane AFA-e tvrtka Worldeleven, što je jasno vidljivo i na web stranicama AFA-e. Imajući to u vidu, postavlja se pitanje kako je moguće da je taj navod iznesen u prijevodu e-maila objavljenog na stranicama HNS-a – tim više što ga je tako lako provjeriti jednostavnim klikom miša.

O navodima kako je riječ o NAVODNIM pregovorima, u prilogu Vam dostavljamo i fotografiju na kojoj se nalazimo zajedno s gosp. Šukerom, a koja je snimljena prilikom našeg susreta na kojem smo započeli pregovore o organizaciji prijateljske utakmice Hrvatska – Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku možemo samo ustvrditi da u našoj dosadašnjoj poslovnoj praksi nismo imali prilike nailaziti na ovakav tip komunikacije i problematike kao u ovom slučaju, što nas je iskreno iznenadilo, pa i pomalo šokiralo, jer nam nije jasno u čijem je interesu i iz kojeg razloga se dobri poslovni običaji i praksa krše na ovakav način.

Kao kompanija, nudimo svojim klijentima transparentnost i povjerljivost u svim poslovnim pothvatima, i sve smo poslovne poteze i u ovom slučaju poduzimali u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavit ćemo s našim primarnim ciljem, pronalaskom prikladnog oponenta za selekcije Argentine i Čilea."

Na službenim stranicama HNS-a su objavili e-mail Miguela Silve, glavnom tajnika Argentinskog nogometnog saveza. Prenosimo ga u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani g. Davore Šukeru,

Bilo je zadovoljstvo danas razgovarati s Vama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na Vaš upit, molimo da primite znanju da je jedini agent koji je ovlašten organizirati utakmice Argentinskog nogometnog saveza tvrtka „World Eleven SA“, putem svog direktora g. Guillermo Tofoni ili osobe koju on odredi.

Svi drugi poslovni aranžmani osoba izvan ove tvrtke nepoznati su našem Savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G. Tofoni me je obavijestio da njegovi poslovni suradnici nemaju nikakvih tekućih pregovora s hrvatskim savezom.

Zahvaljujem Vam na Vašem kontaktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačni pozdravi,

MIGUEL SILVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik

Argentinski nogometni savez"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo