VIDEO: / Četiri godine su mu trebale da prizna greške u finalu SP-a

'Volio bih da sam u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici jednu ili dvije situacije dosudio drukčije', priznao je ugledni engleski sudac Howard Webb.

1.4.2014.
7:12
VOYO logo

Španjolska je u finalnoj utakmici u Johannesburgu pobijedila Nizozemsku u produžecima 1-0 golom Inieste u 116. minuti. Howard Webb je u toj utakmici pokazao čak 14 žutih kartona u 120 minuta igre. Nizozemskog srednjeg braniča Johna Heitingu isključio je zbog drugog žutog u 109. minuti.

Najkontroverznija situacija tog finala bio je žestoki nasrtaj Nigela de Jonga na Xabija Alonsa. Kopačkom ga je udario u prsa i zaradio samo žuti karton. Kasnije je i sam De Jong priznao da je za svoje ''borilačke vještine'' zaslužio isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Začudilo me što mi je Webb pokazao samo žuti karton, imao sam dosta sreće u tom trenutku", rekao je De Jong.

Četiri godine kasnije, Howard Webb je u razgovoru za Fifa.com priznao da mu nisu sve odluke bile na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/0nd4GBB1s3s

"Jednu ili dvije situacije sam trebao drukčije dosuditi. No, sudac mora reagirati u trenutku s obzirom na informacije koje ima i poziciju u kojoj se nalazi. Bila je to vrlo teška utakmica za suditi i veliko iskustvo iz kojeg možete naučiti. Volio bih da mi, suci, nismo toliko uključeni u analize utakmica, već da se više govori o sjajnim golovima i akcijama, o dobroj igri", rekao je Webb, koji će suditi i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo