ima apsolutnu podršku / Vrbanović: 'HNS je uz Dalića! On kaže da ga ruše dva, tri frajera, ja ne znam o kome priča'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Što se HNS-a tiče, nema uopće rasprave o tome. Dalić ima apsolutnu podršku', tvrdi izvršni direktor HNS-a

22.7.2018.
15:59
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović komentirao je za Sportske Novosti glasine koje se ovih dana šire medijima, a prema kojima netko iz Saveza želi smijeniti aktualnog izbornika Zlatka Dalića, koji je na SP-u u Rusiji Hrvatsku odveo do srebrne medalje. 

"Možda nisam najbolji sugovornik jer zbog poslovnih obveza nisam putovao u Ameriku, pa tu priču ne znam iz prve ruke. Bio sam iznenađen što je izbornik spomenuo pokušaj smjene. Činjenica jest i svi smo bili svjedoci da je bilo određenih neugodnih situacija nakon Perua kad je pustio kući šestoricu igrača pa su se pojavili razni komentari, tako i u medijima, pitanja o tome je li to bilo primjereno, ali to je sve prošlo svršeno vrijeme. Ne poznajem niti jednu osobu koja je u mojoj blizini rekla - želimo smijeniti Dalića! S njim imam izvanredno korektan odnos, teško mi je pomisliti da postoji neka osoba koja ga je htjela u bilo kojoj fazi maknuti. Posebno zato što nas je kvalificirao na SP", kaže Vrbanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

"Mislim da ćete vidjeti da postoji apsolutni konsenzus o Daliću. Neki spominju moje ime, da sam ja nezadovoljnik, ali to su stvarno gluposti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Dalić ostati izbornik i kako tumačite njegovu izjavu da ne želi da mu se to ponovi čim nešto zaškripi? Može li se dogoditi da njegov uvjet za ostanak bude micanje nekih ljudi iz HNS-a?

"Ne, to nisam ni pročitao ni čuo. On je kazao da ga ruše dva-tri frajera, a dva-tri frajera nisu HNS. Mi smo preozbiljan Savez da bismo politiku krojili na temelju mišljenja jednog ili dvojice pojedinaca, a posebno je naglasio da je sa samim vrhom Saveza - rekao je s Davorom Šukerom, a to znači, vjerojatno, i sa mnom jer smo on i ja isti - ima izuzetno korektne odnose. I da nema nikakvih problema. U koga je točno upro prstom, trebalo bi njega pitati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatrate da će Dalić ostati izbornik?

"Što se HNS-a tiče, nema uopće rasprave o tome. Druga je stvar ako dođe i kaže da ima stravičnu ponudu, što bismo mu rekli? No on je izbornik i računamo na njega i dalje. Moja je duša puna, žao mi je jedino što ni čaše od šampanjca nismo oprali, a već kopamo i tražimo negative", zaključio je Vrbanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo